Бойовики "ДНР" обстріляли намічені для інспекції позиції ЗСУ під Шумами

10 вересня 2020, 16:21
Обстріли відбулися після зриву бойовиками інспекції українських позицій під Горлівкою.
Війна, Донбас
Бойовики в черговий раз порушили перемир'я на Донбасі - ООС / Reuters

У четвер, о 14:15, російсько-терористичні війська здійснили обстріл українських позицій під Горлівкою біля селища шуми, де мала пройти спільна інспекція представників СЦКК та ОБСЄ.

Про це повідомили у пресслужбі Операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Згідно з даними штабу ООС, незаконні збройні формування відкрили вогонь зі стрілецької зброї поблизу селища шуми під Горлівкою. Причому обстріл був спрямований саме на ту ділянку, яку повинні були проінспектувати представники ОБСЄ і Спільного центру з контролю і координації ситуації на Донбасі. До складу експертної групи повинні були увійти бойовики "ДНР".

Бойовики 'ДНР' обстріляли намічені для інспекції позиції ЗСУ під Шумами

В українському штабі заявили, що такими діями бойовики показують свою відсутність намірів до досягнення перемир'я, в той час як Київ намагається врегулювати конфлікт мирним шляхом.читайте такожУ Зеленського зробили жорстку заяву на адресу Росії і ОРДЛО через Донбас

Також у ООС підкреслюють, що завдяки українській розвідці про обстріли з боку російських незаконних збройних формувань було відомо заздалегідь. Тому українські військові змогли до нього підготуватися і забезпечити безпеку як військовослужбовців, так і представників СЦКК та ОБСЄ.

  • Нагадаємо, ватажок "ДНР" Денис Пушилін ще 5 вересня обіцяв дати наказ своїм збройним формуванням відкрити вогонь по українських позиціях під Горлівкою. За його словами, Україна нібито відмовилася зарити траншеї біля селища Шуми, внаслідок чого порушила домовленості.
  • 6 вересня бойовики обстріляли українські позиції і зірвали перемир'я на Донбасі, що тривало 42-у добу. У штабі ООС заявили, що російська сторона не прагне до миру, і пообіцяли відповідь на провокації.
  • Україна заперечує порушення перемир'я на Донбасі і запропонувала координаційній групі, у складі якої є і представники бойовиків, перевірити позиції під Шумами. Однак бойовики висунули нові вимоги, внаслідок чого проведення інспекції було зірвано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти