Аваков розповів, коли СБУ оприлюднить документи по каналах соратника Медведчука

5 лютого 2021, 00:18
Міністр вважає, що кримінальний процес у цій справі може бути тривалим.
Аваков розповів, коли СБУ оприлюднить документи по каналах соратника Медведчука
СБУ надасть документи по заблокованим каналам / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що Служба безпеки України зможе представити документи, які змусили РНБО прийняти рішення про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK і 112 вже найближчим часом.

"Вважаю, що найближчим часом Служба безпеки зможе представити відкриті документи, з яких всім все буде ясно", - зазначив Аваков, відповідаючи на питання, в ефірі програми Право на владу на телеканалі 1+1, чи зможе надати РНБО в судах докази проти телеканалів.

Міністр підкреслив, що в розслідуванні по телеканалах мова йде про "відмивання грошей, операції контрабанди, перелицюванням накладних і так далі".

Він додав, що матеріали, які лежать в основі рішення РНБО, з його точки зору є обґрунтованими і спираються на два періоди - діяльності з 2018 року і фактів, які були нещодавно представлені Службою безпеки України.

читайте такожУ Зеленського відповіли на оскарження в суді санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що раніше повідомляв Главред:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - 112 Україна, NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій.
  • У ніч з 2 на 3 лютого українські кабельні мережі відключили в своїх мережах 112, ZIK і NewsOne. Трансляція телеканалів доступна в YouTube.
  • Президент Володимир Зеленський стверджує, що рішення про санкції проти 112 України, ZIK і NewsOne прийнято колегіально і юридично обґрунтовано. Діяльність каналів він назвав загрозою національній безпеці України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти