Арестович розповів, чи обговорюється в ТКГ введення російських миротворців на Донбас

15 листопада 2020, 19:08оновлено 15 листопада 2020, 20:03
Спікер української делегації в ТКГ прокоментував нову чутку з приводу військового конфлікту на Донбасі.
Арестович
Олексій Арестович / УНІАН

Питання введення контингенту російських миротворців на Донбас (за прикладом Нагірного Карабаху) не обговорюється зовсім.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович. За його словами, такі чутки поширюються, щоб посіяти паніку в Україні.

Мало того, каже Арестович, в ТКГ ніхто не розглядає такий варіант "навіть як жарт".

відео дня

"Це інформаційний супровід, росіяни вкидають різні версії, щоб посіяти паніку серед народу України, який, скажімо так, не зовсім вміє протистояти інформаційній агресії й дуже швидко реагує на будь-яку "зраду". Ця "зрада" робиться спеціально, щоб чинити тиск на населення. І щоб опозиція тиснула на членів делегації й на президента України", - заявив Арестович.

читайте такожАвтори проросійського "плану з Донбасу" загриміли в базу Миротворця

Врегулювання конфлікту на Донбасі - що було раніше:

  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук 3 листопада заявив про те, що Україна розробила план дій щодо реалізації процесу врегулювання конфлікту на Донбасі. Документом передбачено повернення під український контроль кордону в ОРДЛО і проведення виборів в регіоні.
  • Якщо сторонам вдасться домовитися, на початку наступного року можна реалізувати процедуру виведення російських військ з окремих районів Донбасу і вже в березні провести там вибори.
  • У Кремлі категорично не погодилися з пропозицією Кравчука. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Мінські угоди передбачають спочатку проведення виборів в ОРДЛО, і тільки потім повернення Україні контролю над кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти