Арестович пояснив, чи готова російська сторона говорити із Зеленським про Донбас

30 квітня 2021, 19:30
Прессекретар української делегації в ТКГ Олексій Арестович детально пояснив ситуацію, яка склалася навколо переговорів Зеленського і Кремля щодо Донбасу.
Арестович
Олексій Арестович / УНІАН

Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Однак російська сторона ні в якому разі не буде підіймати питання війни на Донбасі і окупації Криму. Про це заявив прессекретар української делегації в ТКГ Олексій Арестович у коментарі Радіо Свобода.

Він переконаний, що російська сторона не готова до зустрічі з Зеленським.

"Поки я не бачу з боку російської сторони готовності говорити про найголовніше: про ситуацію на Донбасі і про ситуацію в Криму. А саме це є наміром нашого президента. Росіяни готові, згідно з їх декларацією, обговорювати тільки двосторонні відносини", - сказав Арестович.

Крім того, спікер ТКГ додав, що з 2014 року Росія намагається зробити все для того, щоб Україна почала прямі переговори з так званими "ЛНР" і "ДНР".

"Політика в тому, щоб Росія постала перед світом нібито не стороною конфлікту, а лише одним з посередників, таким, як Франція і Німеччина", ‒ підсумував він.

читайте такожАрестович назвав умову Києва щодо зустрічі з РФ, Францією і ФРН на Донбасі

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомлялося:

  • 28 квітня пройшло засідання ТКГ, де не змогли домовитися про повернення перемир'я на Донбасі. Україна і Росія змогли прийти до компромісу, але прийняти рішення завадили "Російські маріонетки", заявив член української делегації Сергій Гармаш.
  • Президент України Володимир Зеленський 20 квітня звернувся до господаря Кремля Володимира Путіна з пропозицією провести зустріч на Донбасі з метою врегулювання збройної конфронтації.
  • Російський президент Володимир Путін 22 квітня сказав, що Володимир Зеленський може приїхати в Москву, щоб обговорити відносини Росії і України. Але для обговорення припинення бойових дій на Донбасі Путін порадив Зеленському відправитися на переговори з ватажками бойовиків "ЛДНР".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти