До Києва вже просто так не потрапиш: що зміниться з 16 квітня

14 квітня 2020, 20:56оновлено 23 квітня 2020, 19:02
У КМДА заявили про те, що з четверга на в'їздах до столиці всім вимірюватимуть температуру і за необхідності тестуватимуть на коронавірус.
В'їзд, Київ
На в'їздах до Києва будуть проводити вимірювання температури / УНІАН

Через стрімке поширення смертельного коронавірусу, з 16 квітня впроваджуються нові правила на в'їздах до Києва.

Як повідомили в прес-службі КМДА, з 16 квітня запроваджуються нові обмежувальні правила:

  • всім водіям і пасажирам транспорту на в'їздах до Києва будуть обов'язково вимірювати температуру,
  • якщо у когось температура буде вищою ніж 37,5 градусів і будуть спостерігатися ознаки гострого респіраторного захворювання, людину тестуватимуть на наявність коронавірусної хвороби
  • після цього громадян будуть відправляти на самоізоляцію.

"Норма про обов'язкову термометрію почне діяти із 00:00 16 квітня на основних в'їздах до столиці. Забезпечувати її виконання поліція буде спільно із медиками", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Перевіряти будуть автобуси і мікроавтобуси, вантажні та вантажопасажирські автомобілі і легкові автомобілі, які перевозять понад три особи включно із водієм.

читайте такожСмертельний стрибок коронавіруса: встановлено відстань передачі COVID-19

"Якщо до столиці іде людина з нормальною температурою, після термометрії вона зможе вільно проїхати. Якщо температура виявиться вищою ніж 37,5 градусів і будуть ознаки гострого респіраторного захворювання, людину будуть тестувати на наявність коронавірусної хвороби і відправляти на самоізоляцію. У випадку якщо температура тіла перевищує 38 градусів і якщо людина має симптоми ГРВІ, будуть викликати бригаду швидкої (екстреної) медичної допомоги для госпіталізації хворого", - зазначили в КМДА у вівторок, 14 квітня.

Нагадаємо, особам, які перебувають самоізоляції та обсервації, заборонено самовільно залишати місця самоізоляції і обсервації. Після закінчення терміну перебування в самоізоляції або обсерваторі людина має отримати довідку і пред'явити її на виїзді з території карантину, тобто з Києва.

Коронавірус в Україні

Як раніше писав Главред, станом на ранок понеділка, 13 квітня, в Україні підтверджено вже 3102випадки зараження COVID-19. За добу було зареєстровано 324 нових підтверджених випадки. Про це свідчать найсвіжіші дані МОЗ.

При цьому жертвами Ковід-19 стали 93 особи. 97 пацієнтів в Україні побороли хворобу - повторне лабораторне дослідження не виявило вірус в організмі.

Також нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в травні Україна має вийти на роботу, і розповів про стратегії виходу України з карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти