Шмигаль пояснив, як будуть послаблювати карантин після епідемії

9 квітня 2020, 21:09оновлено 10 квітня 2020, 02:29
Прем'єр пообіцяв нові стандарти життя.
Шмигаль
Шмигаль пояснив, як буде діяти після карантина / УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів і влада на місцях готують нові соціальні стандарти, які передбачають нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування в закритих приміщеннях і установах. Впровадити їх мають намір під час поступового пом'якшення карантину для виходу країни з кризи.

"Постановою уряду визначено, що карантин діє до 24 квітня. Швидше за все він буде продовжений до початку травня. І тільки тоді ми зможемо скасувати частину обмежень. У той же час, ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування в закритих приміщеннях і установах. На це у нас є трохи часу. І дуже важливо працювати разом", - цитує прем'єра прес-служба уряду.

Він підкреслив, що під час епідемії коронавіруса влада працювала координовано на всіх рівнях. За словами глави уряду, це дозволило знизити навантаження на медичну систему і врятувати життя пацієнтів по всій країні.

читайте такожПісля карантину в України буде 2-3 місяці перепочинку, а потім все почнеться спочатку - інфекціоніст Курпіта"Нам необхідно максимально координувати зусилля і, враховуючи світовий досвід, переходити до локальних карантинів у разі нових спалахів хвороби", - підкреслив прем'єр.

Шмигаль додав, що для комфортного послаблення карантину місцева влада і уряд будуть ефективно працювати спільно, що дозволить зберегти добробут громадян.

"Ми опрацьовуємо окрему програму по створенню робочих місць, і тут потрібна ваша допомога. Від вас ми чекаємо список, працівники яких робочих професій і в якій кількості вам потрібні. Це ваша заявка на робочі руки", - підсумував він.

Як раніше повідомлялося, 8 квітня у МОЗ повідомили, що будуть коментувати питання скасування карантину в Україні через пандемію коронавіруса Ковид -19 не раніше, ніж через 10 днів.

Нагадаємо, глава Кабміну Денис Шмигаль назвав фейком повідомлення про зняття карантину з 14 квітня. За його словами, швидше за все, карантин буде продовжено до початку травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти