В Україні посилять карантин: кому заборонять виходити на вулицю

3 квітня 2020, 07:34
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про плани уряду по боротьбі з коронавірусом.
коронавірус,Україна
В Україні посилять карантин / УНІАН

Щоби в Україні не було італійськогоабо іспанського сценарію, в країні необхідно посилити карантин. Для цього уряд планує обмежити час перебування громадян на вулиці. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, відповідне рішення Кабміну буде незабаром оприлюднено.

"Нам потрібно посилити карантин. Іншого шляху просто не існує. У чому будуть полягати ті заходи, які вжито на уряді, й найближчим часом ця постанова уряду буде оприлюднена. Вони будуть полягати в тому, що буде обмежено пересування людей за часом перебування на вулиці", - заявив Степанов в ефірі програми Право на владу на каналі 1+1.

Крім того, уряд затвердить обов'язковий масковий режим, будуть закриті всі спортивні майданчики та сквери, заборонені всі масові події. Українцям заборонять знаходитися на вулиці без засобів індивідуального захисту.

"Такого плану заходи, які неминучі і які потрібно запровадити, щоби ми не бачили те, що відбувається в світі", - зазначив глава МОЗ.

Крім того, уряд хоче ізолювати вдома літніх людей і хворих на діабет. Вже сьогодні має бути оприлюднена вже ухвалена постанова Кабміну, яка регламентує обмеження для пересування людей з груп ризику в умовах пандемії коронавірусу.

читайте такожКоронавірус в Україні та світі 3 квітня: кількість заражень COVID-19 перевищила психологічну відмітку

Як відомо, через пандемію коронавірусу в Україні оголосили карантин. Спочатку влада вирішила запровадити карантин з 12 березня до 3 квітня, а потім в Україні продовжили карантин до 24 числа і ввели режим надзвичайної ситуації.

1 квітня в уряді опублікували перелік нових, набагато більш жорстких заходів у рамках карантину через коронавірус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти