Шантаж і ультиматум: евакуйований українець розповів про "бунт" в Козацькому

31 березня 2020, 12:41оновлено 31 березня 2020, 14:18
Евакуйовані не давали згоди на обсервацію
Маска, коронавірус
Евакуйовані не давали згоди на обсервацію / УНІАН

Евакуйованиий з Балі українець Сергій Корчагін, який знаходиться на обсервації в готелі Козацький, розповів про те, що перед приїздом всім пасажирам літака роздали пам'ятки про необхідність обсервації.

"Всі пасажири двох літаків відмовилися це підписувати, тому що там було в ультимативній формі сказано про примусову обсервацію. Нас три години шантажував пілот, намагався умовити підписати", – стверджує він.

Він підкреслив, що в аеропорту Бориспіль евакуйованим знову видали офіційні бланки, де була заборона на спілкування зі ЗМІ, при цьому люди знову відмовилися його підписувати.

У той же час Корчагін звернув увагу на те, що рішення про обсервацію було прийнято пізніше, ніж вони прилетіли в Україну.

За його словами, українці в готелі скаржаться на те, що за харчування треба платити самостійно, а також холод у номерах, де температура не перевищує +12 градусів, пише Obozrevatel.com.

"Ми ж не всі в Києві живемо. А їжа за свій рахунок. Там дуже дорогий прейскурант в готелі. В чому головна проблема? В тому, що ми приїхали з тропічної країни, у нас немає теплих речей, тут люди з дітьми, які в стресі. А є ж не тільки коронавірус, є люди з іншими захворюваннями. Намагалися викликати швидку – оточила Нацгвардія. Три рази її не пустили", – обурився українець.

читайте також"Фашисти!": евакуйовані українці з бійкою проривалися з Борисполя

Нагадаємо, у понеділок, 30 березня, українці, прибулі на двох лайнерах з Дохи (Катар) в аеропорт Бориспіль і відмовилися їх покидати і вирушати на примусову обсервацію. Деякі українці оголосили голодування у зв'язку з тим, що їм не подобаються умови проживання і комунікація влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти