В Раді розкритикували плани Кабміну щодо "обнулення" культурної та освітньої сфери

27 березня 2020, 16:50
Нардеп Палиця висловив переконання, що вже немає ніяких сумнівів щодо непрофесійності та недалекоглядності уряду.
Палиця розкритикував уряд
Палиця розкритикував уряд

Замість того, щоб підготувати закони про підтримку бізнесу і економіки, спрощення ведення підприємницької діяльності і зменшення податкового навантаження з кардинальним пониженням облікової ставки Нацбанку, Кабмін підготував проект закону, згідно якого фіскальні органи збільшують свої повноваження, прописав купу лобістських речей та повністю обнулив культурне, освітнє, спортивне та будівельно-інфраструктурне життя і майбутнє країни. Про це пише народний депутат Ігор Палиця на своїй сторінці у Facebook.

Він висловив переконання, що вже немає ніяких сумнівів щодо непрофесійності та недалекоглядності уряду.

"Нам сьогодні кажуть - віддайте землю та пропишіть амністію для злочинців в банківському законі, і тоді, можливо, МВФ дасть нам подачку у вигляді поповнення золото-валютного резерву! Євросоюз прийняв рішення влити в свою економіку 750 млрд. Євро без всяких передумов, а з воюючої України обов’язково треба вирвати землю в обмін на чергову "дозу" від МВФ",- стверджує Палиця. Також нардеп розповів, які рішення треба прийняти у нинішній ситуації.

відео дня

"Припинити витрачати валюту на повернення зовнішніх забовязань- в України немає сьогодні такої можливості, люди і спасіння економіки має бути в пріоритеті. Припинити випрошувати на колінах подачки за кордоном! Якщо там наші партнери, то партнери так себе не ведуть. Ми повинні почати друкувати гроші стільки, скільки необхідно для допомоги бізнесу , який змушений простоювати, та всебічному запуску будівництва великих інфраструктурних проектів! І хай не співають куплені грантожери пісню про дефолт, інфляцію і девальвацію! При сильних фахівцях в Кабміні ці всі речі повинні бути прораховані і контрольовані, супроводжуючи кожну гривню з моменту влиття в економіку", - зазначив він.

Палиця переконаний, що під час суспільного та вуличного карантину необхідно дозволити працювати підприємствам для спасіння економіки.

"Але централізована доставка працівників, безпечні умови праці в масках , окулярах та рукавичках, постійна дезинфекція та контроль мінімізації спілкування між собою , скринінг температури до і після повинен бути на керівництві підприємств, ввівши для них кримінальну відповідальність за порушення санітарно-захисних норм. Ми повинні підтримати працівників поліції і посилити вуличне патрулювання, тому що дуже скоро із-за відсутності грошей може початися мародерство і збільшення злочинності. Ми повинні ввести контролюємий обов’язковий карантин для літніх людей і людей з інших груп ризику, забезпечивши їх можливістю доставки всього необхідного для життя.І в першу чергу ми обов’язково повинні вже, не розповідаючи казок, закупити все необхідне і захистити наших медиків, які виходять на передову в боротьбі з епідемією, захищаючи наші життя!", - підсумував нардеп.

Також Ігор Палиця звернувся до керівництва держави. "Ми на місцях робимо все що можемо, але є речі які від нас не залежать, а залежать від вас, почніть вже нарешті щось робити!", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти