Степанов знайшов для Одеської інфекційної лікарні апарат ШВЛ

18 березня 2020, 14:38
У всьому світі апарати ШВЛ – перша необхідність для важких пацієнтів із COVID-19.
Степанов Максим
Степанов Максим

Ексгубернатор Одеської області Максим Степанов купив і передав інфекційній лікарні апарат штучної вентиляції легенів SV Aura Profi. Про це він повідомив у себе в фейсбуці.

"Друзі, вдалося знайти апарат штучної вентиляції легенів SV Aura Profi. Це були найскладніші пошуки в моєму житті. Апарат вже передав в Одеську інфекційну лікарню. Із засобами індивідуального захисту ситуація ще складніша. Шукаємо, збираємо по крихтах. Вперше хочу скористатися силою Facebook. Друзі, не проходьте повз. Прохання до всіх, у кого є фінансова можливість або вихід на виробників або постачальників, долучайтесь. Допомагаймо одне одному", – написав Максим Степанов у себе на сторінці.

Зауважимо, що знайти це обладнання вдалося поки лише йому. На цей момент у всьому світі апарати ШВЛ – перша необхідність для важких пацієнтів із COVID-19. Лікарні шикуються за ними в чергу, а виробники не встигають задовольняти замовлення. Водночас, як відомо, без ШВЛ врятувати людину з ускладненням від коронавірусу просто неможливо.

відео дня

Зараз в Одеському регіоні є 136 таких апаратів. Волонтери кажуть, що це катастрофа. Така ж ситуація з одноразовими костюмами біозахисту – їх всього 150 при добовій потребі в 7600.

В Україні лабораторно підтвердили 14 випадків зараження коронавірусом (10 – у Чернівецькій області, два – у Києві, по одному в Київській та Житомирській областях). Двоє людей померли.

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявив, що Кабмін має вжити термінових заходів задля порятунку економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти