"Сидимо і чекаємо на диво": українець розповів про моторошну обстановку в Ухані

13 лютого 2020, 22:53
Українці в Китаї з нетерпінням чекають евакуації на батьківщину.
Українець Іван Кудацький чекає евакуації з Уханя і "сподівається на диво" / Фото 24 канал
Українець Іван Кудацький чекає евакуації з Уханя і "сподівається на диво" / Фото 24 канал

У китайському місті Ухані, де лютує жахливий коронавірус нового типу, знаходиться понад 50 осіб. Вчора прем'єр Олексій Гончарук зробив гучну заяву про швидку евакуацію наших громадян з Китаю, провести яку влада обіцяє вже не один день поспіль. Українець Іван Кудацький, що очікує на евакуацію на батьківщину, розповів про заходи обережності, які місцева влада здійснює у зв'язку з поширенням вірусу.

За його інформацією, в місті ще 51 людина чекають евакуації, серед них - одна дитина.

"Ми просто сидимо і чекаємо на диво. Чекаємо, що нас хтось забере звідси. Тому що люди з інших країн вже давно вилетіли, відсиділи карантин і повернулися додому. А ми ще навіть не можемо вилетіти. Всі втомилися чекати. Тому що ця евакуація переносилася декілька разів. А зараз взагалі немає ніякої інформації", - сказав Іван в інтервю 24 каналу.

відео дня

За словами українця, ситуація з коронавірусом в країні не змінюється в кращу сторону. Всі виходи з його двору, крім одного, закриті дротом і їх стережуть охоронці.

"Тільки з одного входу можна вийти. Перед входом у двір треба вимірювати температуру тіла. А коли виходиш, то треба записати свою інформацію, номер телефону та кількість людей, що живуть в квартирі", - додав українець.

Також він зазначив, що на вулицях практично немає людей, а продукти в магазинах дуже швидко розбирають.

Евакуація з Китаю

Раніше Главред також писав, що українці звинуватили владу України у затримці їхньої евакуації з Уханю.

"Наш уряд годує нас обіцянками про те, що фінансування немає, літак затримується. Нас тут тримають три тижні — ось у нас виліт буде в цей час, потім називають іншу дату. Змінюється інформація, ні місць в Україні, немає де нас поселити", — заявили громадяни України, які не можуть залишити Китай.

Також нагадаємо, українка, яка знаходиться в Китаї, розповіла всю правду про ситуацію в зараженій вірусом провінції. За словами Ірини Чуйко, епідемія на спад не йде, ймовірно місто повернеться до звичайного життя не раніше березня. Крім того, вона зазначила, що знаходиться в ізоляції досить складно, тому вона вирішила повернутися в Україну.

"Не хотіла і не хочу їхати до останнього – Ухань став мені майже рідним. І я хотіла залишатися тут доти, поки був сенс допомоги іншим і відносної безпеки для свого здоров'я", – написала жінка в Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти