"Не було тверджень": Схеми відреагували на скандал із Зеленським і Патрушевим в Омані

14 лютого 2020, 18:39оновлено 15 лютого 2020, 01:47
Журналісти стверджують, що у них є відповідь на ймовірний судовий позов Офісу президента.
Схеми заявили, що точно не говорили про зустрічі Зеленського та Патрушева / Фото: скріншот
Схеми заявили, що точно не говорили про зустрічі Зеленського та Патрушева / Фото: скріншот

Редакція програми Схеми заявила, що чекає на позов, яким їм пригрозив Офіс президент після публікації розслідування про нібито зустріч президента Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим в Омані.

"Можливо, за позовом ми зрозуміємо, що саме з озвученого в сюжеті, на думку ОП, є неправдою? Що Зеленський був в Омані? Він повертався чартерним бортом 9H-VJN? Що саме цим бортом туди напередодні прилетів Патрушев з Москви? Що в Омані з Зеленським був Андрій Єрмак? Якщо ж в ОП хочуть спростувати зустріч Патрушева і Зеленського - то, по-перше, в матеріалах немає тверджень про те, що така зустріч відбулася. По-друге, позиція Офісу президента була повною мірою представлена в сюжеті", - повідомляється на сайті Радіо Свобода.

Журналісти заявили, що команда президента приховувала обставини поїздки Зеленського в Оман, тому у ЗМІ винила низка питань. Також вони докоряли Офісу президента щодо втручання у справи Суспільного ТБ і спроби заборонити випуск мовником в ефір випусків програми розслідувань Схеми.

відео дня

Користувачі Мережі відреагували на заяву редакції критично. Журналістів звинувачують у тому, що вони спровокували скандал, а тепер відмовляються від своїх слів.

"Схеми опублікували свій коментар з приводу позову ОП до їх редакції. Показую вам уривок, у якому вони заявляють, що в їх матеріалі немає тверджень про зустріч Зе і Патрушева. Просто геніально! Весь сюжет побудувати на здогадках, а потім сказати, що ми нічого не стверджували. Якщо так, то на початку відео ставте дисклеймер, що все показане це вологі мрії редактора", - прокоментував ситуацію Telegram-канал Крокодил.

"Зеленський зустрічався з Патрушевим, тому що у Зе працює Єрмак, а Єрмак працював у Тедеєва, а у Тедеєва є брат, а брат дружить з Кернесом, а Кернес їздив в Москву лікувати зуби, а в Москві живе третій брат Тедеєва, який займається боротьбою , а Путін любить боротьбу ", - потролила розслідувачів на своєму каналі в Telegram Ольга Шарій.

Як раніше повідомлялося, Офіс Президента України прокоментував інформацію журналістів програми Схеми про зустріч Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, яка нібито мала місце в Омані.

Нагадаємо, журналісти повідомили у сюжеті, що на початку січня під час відпочинку президента Володимира Зеленського в Омані в цю країну в ці ж дні прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, а потім український лідер полетів у Київ на його чартерним літаком Bombardier Global Express 6000.

Пізніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в сюжеті програми Схеми про нібито зустрічі президента Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим немає реальних доказів, які б свідчили про достовірності журналістського розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти