Інтернет буде "літати": як пришвидшити сигнал Wi-Fi – ефективні поради

13 серпня 2024, 04:15оновлено 13 серпня, 17:20
416
Швидкий і стабільний інтернет-зв'язок для багатьох є ключовою потребою, тому варто знати, як правильно налаштувати роутер.
Інтернет буде 'літати': як пришвидшити сигнал Wi-Fi – ефективні поради
Як пришвидшити сигнал Wi-Fi вдома / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Дешевший, але надійний доступ до інтернету – роутер - залишається проблемою для мільйонів споживачів, які стикаються з поганим інтернет-з'єднанням, пише sante+.

Вам також може бути цікаво: Як зробити, щоб роутер працював від Повербанка: найпростіший спосіб.

Як збільшити швидкість інтернету

відео дня
  1. Для початку потрібно перевірити, чи відповідає ваш інтернет-пакет вашим поточним потребам, особливо з точки зору пропускної здатності.
  2. Використання кабелю Ethernet забезпечує більш стабільне і швидке з'єднання, ніж Wi-Fi. Якщо можливо, підключайте основні пристрої безпосередньо до приставки за допомогою кабелю Ethernet.
  3. Захистіть свою мережу Wi-Fi, регулярно змінюючи пароль і вимикаючи видимість вашої мережі для інших користувачів.
  4. Обмежте кількість пристроїв, одночасно підключених до вашої Wi-Fi мережі, щоб уникнути перенасичення смуги пропускання.
  5. Якщо ви використовуєте VPN для роботи, спробуйте змінити розташування сервера, щоб підвищити швидкість з'єднання.
  6. Регулярно виконуйте перевірку на віруси, щоб переконатися, що ніяке шкідливе програмне забезпечення не використовує вашу пропускну здатність.
  7. Закрийте невикористовувані програми та програмні забезпечення, які можуть споживати пропускну здатність у фоновому режимі.
  8. Вимкніть автоматичний пошук мереж Wi-Fi на вашому комп'ютері, щоб заощадити пропускну здатність.

Де поставити роутер

Вибір місця розташування вашого роутеру має безпосередній вплив на якість сигналу Wi-Fi. Для кращого поширення сигналу найкраще розміщувати роутер в центральному місці квартири, подалі від стін і перешкод.

Також переконайтеся, що ваш роутер не загороджений і не розміщений поблизу обладнання, що заважає роботі. Ідеальним є безперешкодне розташування на висоті близько 1,5 м над землею.

Якщо у вашому будинку є зони зі слабким сигналом Wi-Fi, подумайте про встановлення ретранслятора. Розмістіть його на півдорозі між роутером та зоною покриття для кращого прийому.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти