StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Інтернет більше зникати не буде: як зробити, щоб роутер працював без світла

21 травня 2024, 20:50оновлено 22 травня, 14:33
18112
Існують цілком дієві способи, як дозволять в умовах відключення світла залишитись з інтернетом. Главред з'ясував, як зробити, щоб роутер працював без світла.
Інтернет більше зникати не буде: як зробити, щоб роутер працював без світла
Як зробити, щоб роутер працював без світла - чим заживити роутер / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Інтернет давно став найпопулярнішим видом зв'язку чини в усьому світі. Там завжди можна знайти і новини, і зв'язатися з близькими в будь-якому месенджері. Про те, як підключити інтернет без світла йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як підняти швидкість домашнього інтернету, рекомендуємо наш матеріал: Як підвищити швидкість Інтернету вдома: поради спеціалістів.

Чому оптоволоконний інтернет може не працювати без світла

Журналісти зазначають, що якщо до квартири чи будинку проведено оптоволокно, то не завжди це означає стабільну роботу інтернету без світла. Основний нюанс – у заживлені вузлів, так званому резервуванні. Провайдери можуть встановити живильні елементи безпосередньо на будинках або, як у випадку з оптоволокном, встановити їх на вузли.

"Спочатку будь-який оператор турбується про резервування вузлів, вже потім переходить до резервування будинків. Якщо оператор врешті-решт не зробить цього, то звичайно інтернет не буде працювати", - вказує представник одного із провайдерів.

Що таке оптоволоконний інтернет (волоконно-оптичний зв'язок)

Волоконно-оптичний зв'язок - це метод передачі інформації з одного місця в інше шляхом надсилання імпульсів інфрачервоного або видимого світла через оптичне волокно. Світло є формою несучої хвилі, яка модулюється для передачі інформації, повідомляє Вікіпедія.

Волоконно-оптичному зв'язку надається перевага перед електричними кабелями, коли потрібна висока пропускна здатність, велика відстань або стійкість до електромагнітних перешкод. Цей тип зв'язку може передавати голос, відео та телеметричні дані через локальні мережі або на великі відстані.

Оптоволокно використовується багатьма телекомунікаційними компаніями для передачі телефонних сигналів, інтернет-зв'язку та сигналів кабельного телебачення. Дослідники з Bell Labs досягли рекордної пропускної здатності - понад 100 петабіт × кілометрів на секунду, використовуючи волоконно-оптичний зв'язок.

Як зробити щоб інтернет працював без світла

Для того, щоб інтернет працював без світла, експерти радять необхідно звернутися до свого провайдера чи оператора. Вони підкажуть, у чому головна складність і що можуть зробити для того, щоб вирішити ваше питання.

"Швидко це зробити неможливо будь-якому оператору. Головне, розуміти, що це оператор може організувати, зробити під планові відключення світла. Чому? Тому що він тоді може розрахувати ємність акумулятора, струм заряджання і так далі", - наголошує один із провайдерів.

Як заживити роутер без світла

Якщо ви використовуєте роутер для передачі сигналу, то цей роутер треба заживити. Айтівець Євген поділився способами, які дозволять заживити роутер без світла.

"Можна підключити за допомогою павербанка і кабеля до роутера. Але для цього потрібно завжди перевірити в налаштуваннях роутера, який вольтаж і ампераж, для того, щоб засвідчитися і підібрати необхідний кабель. І просто купити кабель USB до роутера. Дуже просто, підключаємо живлення, іншу сторону в павербанк, запускаємо павербанк, запускається роутер", - радить комп'ютерний фахівець.

Дивіться відео про те, як заживити роутер без світла:

Крім того, можна підключити роутер і до зарядної станції. Таким чином роутер працюватиме набагато довше, ніж на павербанкові.

"Я собі купив портативну зарядну станцію, до неї можна підключити через кабель живлення подовжувач, до нього я підключаю ноутбук, монітор і роутер", - вказує айтівець Євген.

Що таке павербанк

Павербанк - це портативний пристрій, який зберігає енергію у вбудованому акумуляторі. Павербанки бувають різних розмірів і, як правило, базуються на літій-іонних акумуляторах. Павербанк містить елементи акумулятора і схему перетворювача напруги, повідомляє Вікіпедія.

Деякі павербанки здатні передавати енергію бездротовим способом, деякі оснащені світлодіодним ліхтариком для випадкового освітлення з близької відстані, коли це необхідно, а деякі мають функцію наскрізної зарядки, яка дозволяє подавати енергію через свої USB-порти, одночасно заряджаючись самі. Деякі великі павербанки мають роз'єми постійного струму (або роз'єми "бочка") для більш високих вимог до потужності, наприклад, ноутбуків.

Як підключити роутер до акумулятора

Журналісти наголошують, що підключити роутер можна навіть до автомобільного акумулятора, або витягти його зі старого джерела безперебійног оструму. Олексій з Київщини і показав, як це робить.

Інтернет більше зникати не буде: як зробити, щоб роутер працював без світла
Фото: скріншот із відео

"Для цього нам потрібно взяти акумулятор. Він може бути автомобільний, може з мотоцикла. В моєму випадку, це акумулятор з безперебійника. Нам треба ось такий зробити чи купити кабель. Джек взяв, скрутив крабиками. Беремо просто цей кабель, вмикаємо його, вмикаємо вже сам наш роутер. Ось, з'явилися сигнали, з'явилося живлення", - резюмував Олексій.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Дивіться відео про те, як залишитися з домашнім Інтернетом без світла:

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти