В Україні починається тиждень тріскучих морозів: синоптики назвали найнебезпечніший день

14 лютого 2021, 22:12оновлено 17 лютого 2021, 01:25
На початку тижня в Україні значних опадів не очікується.
Морози
Україну атакує сильний мороз / pixabay

Погода в Україні наступного тижня принесе сезон сильних морозів. Крім 20-градусних морозів, синоптики прогнозують також штормові пориви вітру в західних областях.

Що стосується температури повітря, то вона буде триматися в межах -7... -14 градусів вночі, і -5... -10 вдень. А ось на півночі і північному сході вночі місцями може бути -15... -22 градуси.

У південній частині і на південному заході температура вище - вночі -3... -8 градусів, вдень від -3 до +2.

У Києві 15 лютого буде антициклон. Без істотних опадів, але місцями може бути невеликий сніг. На дорогах і тротуарах ожеледиця. Вночі в столиці -10... -13 градусів, вдень у понеділок -7... -10 морозу.

У вівторок, 16 лютого, очікується холодна без опадів погода з температурою повітря вночі -16 -21°, на північному сході країни до 24° морозу, вдень 8-13° з позначкою "мінус".

У південній частині та на Закарпатті вночі 9-14°, вдень 3-8° морозу (на Закарпатті близько 0°).

читайте такожКоли в Україну прийде тепло: синоптик назвав дату

У Києві - холодна без опадів погода з температурою вночі 16-18°, вдень 9-11° морозу.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, найхолоднішими днями в Україні стануть 16 і 17 лютого. Температура в ці дні опуститися місцями до -25 градусів.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • З 7 лютого в Україну прийшов сніговий циклон, який спочатку накрив західні області, а потім поширився по всій території країни. В більшості регіонів - складні погодні умови з випаданням значного снігу, хуртовинами, крижаним дощем при мінусовій температурі повітря, сніговими заметами.
  • Погода в Києві різко зміниться в кінці наступного тижня - в суботу, 20 лютого, вдень очікується до -13 градусів, а вже в неділю максимальна денна температура прогнозується +3.
  • Народний синоптик Леонід Горбань розповів, коли в Україну прийде справжня, а не календарна весна 2021. За його словами, з березня морози в Україні вщухнуть, але справжнє тепло прийде тільки в травні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти