Новий Рік без снігу і морози: Україну в зимові свята накриють холоди

30 жовтня 2021, 23:30оновлено 31 жовтня 2021, 00:30
Синоптики обіцяють на новорічні свята в Україні дуже холодну погоду.

Новий год_Рождество
Синоптики не радять очікувати на сніг в новорічну ніч / Pixabay

Погода на Новий рік і у Різдво в Україні очікується досить холодною. Напередодні завершення року холоди змінюватимуться теплом, проте вже у святкові дні січня очікується похолодання до -15º. У грудні синоптики прогнозують дощ і мокрий сніг. А ось снігового покриву в новорічну ніч, швидше за все, не буде.

Як повідомляє Укргідрометцентр, зима 2021-2022 в Україні принесе температурні гойдалки. У грудні очікуються крижані дощі та снігопади. Новий рік повинен бути дуже холодним, і, цілком ймовірно, безсніжним.

відео дня

Провідна синоптикиня Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова на пресконференції в Укрінформі розповіла, що до Нового року очікуються дощі та мокрий сніг. В таких умовах на сніговий покров очікувати не доводиться. Температура змінюватимуеться – від плюсової до мінусової – однак на початку січня очікується до -15º. Виходить, що такий мороз випадає на новорічні свята.

Погода в Україні на Новий рік

Синоптик Мартазінова каже, що до Нового року сильних морозів в Україні бути не повинно. На Новий рік снігу не буде, очікуються холоди.

"Температурний режим буде дуже позитивний, високий до Нового року. І всі опади, які проходитимуть, будуть у вигляді дощу і мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням", - зазначила вона.

Відзначимо, в останні декілька років погода на Новий рік супроводжувалася мокрим снігом і дощами.

Новий Рік без снігу і морози: Україну в зимові свята накриють холоди
Погода у Києві на Новий рік за 3 роки / Gismeteo
Новий Рік без снігу і морози: Україну в зимові свята накриють холоди
Погода у Києві на новорічні свята / Gismeteo

Прогноз погоди на новорічні свята

Мартазінова розповіла, що морози в Україні настануть вже ближче до Нового року. Температура очікується нестабільна - то тепло, то мороз. На початку січні, на новорічні свята, похолодає до -15º.

"Найхолодніші дні, а це до -15С, потрапляють на початок січня, тобто свята новорічні супроводжуватимуться морозними днями", - уточнила синоптик.

Сувора зима в Україні

Раніше синоптик Віталій Постригань прогнозував дуже холодну зиму в Україні. За його словами, незважаючи на тенденцію останніх років, пов'язану з підвищенням температури повітря в зимовий сезон, не можна виключати холодних періодів з сильними морозами від -20-25º.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти