На Європу обрушилися аномальні морози

12 лютого 2021, 19:30
На європейські країни обрушилися арктичні морози. Жителів попередили про снігопади та ожеледицю на дорогах найближчими днями.
сніг_зима_мороз_погода
На Європу обрушилися морози / 1zoom.ru

У низці європейських країн спостерігаються рекордно низькі температури повітря.

У Данії температура в ніч на п'ятницю опускалася до мінус 15 градусів за Цельсієм. Жителів країни попереджають про снігопади та ожеледицю, повідомляє телеканал Sky News у п'ятницю, 12 лютого.

Водночас у Франції у 32 департаментах на сході країни продовжує діяти помаранчевий рівень небезпеки через сніг, ожеледицю і низькі температури. Найближчими днями очікують до мінус 14 градусів.

При цьому в Нідерландах у ніч на неділю, 14 лютого, очікують також надзвичайно низьких температур для регіону - до мінус 20 градусів.

Напередодні у Великобританії зафіксували рекордно низьку нічну температуру за останні 26 років - стовпчик термометра опустився до мінус 22,9 градуса.

Нарешті, метеослужба Німеччина оголосила, що лютий став найхолоднішим місяцем в країні з 2012 року.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • З 7 лютого в Україну прийшов сніговий циклон, який спочатку накрив західні області, а потім поширився по всій території країни. В більшості регіонів - складні погодні умови з випаданням значного снігу, хуртовин, крижаним дощем при мінусовій температурі повітря, сніговими заметами.
  • Синоптик Наталка Діденко попередила, що погода в Україні 12 лютого буде вітряною і як і раніше сніжною. При цьому починає знижуватися температура повітря.
  • "Арктичний холод" почне затікати в Україну із заходу: у західних областях очікується 12-14 градусів морозу, на Закарпатті – до 8 градусів нижче нуля.
  • На сході України ще буде тепло-до 6 градусів тепла в денний час. Аналогічна температура в Запорізькій області та в Криму.
  • На півночі і в більшості центральних областей, а також в Одеській і Миколаївській областях очікується близько 4-10 градусів морозу, місцями – до 12 градусів нижче нуля. У Полтавській, Дніпропетровській та Херсонській областях буде від 0 до 3 градусів морозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти