StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Своїми словами: у Росії збираються переказати і видати мемуари принца Гаррі

16 лютого 2023, 09:15оновлено 16 лютого 2023, 12:42
475
Тепер через санкції, росіяни зможуть читати лише Дашу Донцову і псевдофілософа Коельо.
Гаррі_запасной
Гарри_Запасной / EPA

Росіяни придумали новий спосіб крадіжки, тепер уже книжкової.

За інформацією Комерсант, тепер ряд російських видавців збирається обходити заборону на випуск міжнародних бестселерів в ізольованій Росії за допомогою саммарі-переказу без прямого цитування.

Вже навіть відомо, що одне з видавництв збирається видати в такому форматі мемуари принца Гаррі. Російські видавці вважають, що переказ є альтернативою примусовій ліцензії, яка зможе "забезпечити доступність" популярних нон-фікшен-книг для жителів терористичної держави Росія.

Але не всі учасники ринку вважають такий шлях прийнятним, а юристи попереджають про ризик стягнень, якщо переказ виявиться близький до тексту оригіналу.

Так, видавництво Individuum не збирається використовувати формат для обходу санкцій, каже його головний редактор Фелікс Сандалов: "Може бути, що офіційно переказ без дозволу і не порушує закон, але чисто по-людськи так робити не варто". Метод погано вплине на відносини з правовласниками, тому що, по суті, є "сірою схемою", вважає він.

Відзначимо, що Принц Гаррі наробив у пресі чимало галасу публікацією скандальних мемуарів "Запасний", в яких він в яскравих подробицях виклав історію свого життя. Однак інтерес до книги став згасати, тому герцоги Сассекські готують нову "вибухову" новину, щоб залишатися на слуху.

Так видання Marca, з відсиланням на джерело в близькому оточенні Гаррі і Меган, повідомляє, що вже на 14 лютого подружжя можуть повідомити, що чекають третю дитину. На користь цієї думки працює відразу кілька факторів.

По-перше, це зниження інтересу до життя бунтівних герцогів - амплуа необхідно підтримувати. По-друге, для Гаррі, День Святого Валентина - особлива дата, коли справа стосується дітей: Принцеса Діана оголосила, що вагітна, коли носила під серцем Гаррі, саме 14 лютого. Її жест Меган Маркл повторила в 2021 році, коли чекала народження дочки Лілібет.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти