Спадкоємець престолу Великої Британії влип у міжнародний скандал

29 вересня 2020, 17:05
Між Великобританією і Мальтою мало не спалахнув міжнародний скандал через невинний історичний подарунок.
Кейт Міддлтон принц Вільям
Син Кейт Міддлтон і принца Вільяма потрапив у скандал / Reuters

Майбутній король Великобританії принц Джордж отримав від натураліста Девіда Аттенборо зуб викопної акули-мегалодона, який він знайшов у Мальті в 1960 році. Аттенборо прибув до Лондона і зустрівся з трьома дітьми герцогів Кембриджських, пише видання Express.co.

"Семирічному принцу Джорджу пощастило зустрітися з одним зі своїх героїв, сером Девідом Аттенборо, минулого тижня після того, як його батько, принц Вільям,знімався з всесвітньо відомим натуралістом в новому документальному фільмі про зміну клімату", - йдеться в повідомленні.

Аттенборо подарував йому зуб викопної акули Carcharocles megalodon, якому близько 23 мільйонів років, і фото з принцом Джорджем з зубом з'явилися на офіційних сторінках Кенсінгтонського палацу.

відео дня

Аттенборо знайшов його в 1960 на Мальті, поки вона була ще в складі Великобританії.

Спадкоємець престолу Великої Британії влип у міжнародний скандал

Подарунок Аттенборо спровокував скандал, бо вже в Республіці Мальті був прийнятий закон про те, що подібні музейні експонати вважаються частиною культурної спадщини країни, що не підлягає вивезенню за її межі. І той, хто отримує такі цінності, знаючи, що вони були здобуті незаконним шляхом, може отримати до шести років в'язниці і виплатити штраф у розмірі 2000 євро.

Уряд Мальти зажадав від принца Джорджа повернути зуб "на батьківщину".

"Є деякі артефакти, які важливі для мальтійської природної спадщини, але які опинилися за кордоном і заслуговують на те, щоб їх повернути. Ми справедливо приділяємо велику увагу історичним і художнім артефактам. Однак не завжди так йдуть справи з нашим природознавством. Я сповнений рішучості змінити це ставлення", - заявив міністр The Times of Malta.

  • Поки що немає офіційної реакції Кенсингтонського палацу на скандал, як і офіційного коментаря від Мальти - перевірили вони свої закони, і чи будуть продовжувати вимагати у принца Джорджа зуб назад, чи ні.
  • Нагадаємо, у 1964 році Парламент Великобританії подарував Мальті незалежність, але ще до 1974 року Єлизавета II залишалася королевою Мальти, поки там правив губернатор. Республікою Мальта стала в 1974 році.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти