Чим корисні обійми - пояснення психолога

21 січня 2021, 17:30
Психолог проекту Від пацанки до панянки Наталія Борисова розкрила найважливіші причини не забувати обійматися щодня, а не раз на рік.
Обійми
Чим корисні обійми / Pixabay

21 січня - Міжнародний день обіймів - одне з найбільш незвичайних свят, яке з'явилося нещодавно, але встигло завоювати популярність у всьому світі. Як можна зрозуміти з назви - головна традиція святкування - міцні обійми.

Як зазначає психолог реаліті Від пацанки до панянки Наталія Борисова розповіла про важливість цього приємного процесу. Адже це не означає, що обніматися потрібно тільки раз на рік.

"Під час обіймів змінюється імунна система нашого організму, – каже психолог. - У крові збільшується кількість гемоглобіну, що дозволяє легше переносити хвороби і навантаження. Після обіймашок знімається напруга і підвищується стійкість до стресів. Людина, яка частіше обіймається, краще справляється з неприємними подіями, депресією".читайте такожВід пацанки до панянки 2021-що буде в 5 сезоні

відео дня

Звичайно, всі знають про ендорфін - "гормон щастя" і нейромедіатор окситоцин. Саме ці речовини виділяються при обіймах. Вони підвищують не тільки настрій, але і почуття безпеки. А також приносять задоволення.

"Не секрет, що обійми відіграють найважливішу роль у відносинах між чоловіком і жінкою, – говорить психолог. - Коли між ними виникають амурні почуття, вони намагаються частіше торкатися один одного, щоб подарувати і собі, і партнеру приємні відчуття. Не дарма кажуть, що у закоханих немов "виростають крила" від ейфорії – все це теж від бурхливого вироблення згаданих нами речовин".

Обійми
Навіщо потрібно обніматися / Pixabay

Але не в меншій кількості, а навіть в більшій обіймання потребують діти.

"Ось по кому в першу чергу видно, наскільки для них важливі обіймашки, - говорить психолог. - Адже діти з нестатком батьківських обіймів більш схильні до того, щоб вирости холодними і нещасними. Якщо батьки часто їх обіймають, гладять, то вони виростають здоровими і без комплексів".

Пам'ятайте, обійми дозволяють людині відчувати себе коханою і потрібною.

Нагадаємо, що прем'єра п'ятого сезону реаліті Від пацанки до панянки – 1 березня о 19:00 на Новому каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти