Помер Дієго Марадона: знакові моменти біографії легенди футболу

26 листопада 2020, 01:53
Спортсмен у 1986 році допоміг збірній Аргентини стати чемпіонами світу з футболу.
Дієго Марадонна
Дієго Марадона / Фото : bomz.org

Дієго Марадона народився 30 жовтня 1960 року в передмісті Буенос-Айреса в бідній родині простого робітника Дієго Марадони і домогосподарки Дальми Франко, він був п'ятою дитиною і єдиним хлопчиком в сім'ї. Дитинство майбутньої зірки футболу пройшло в аргентинських нетрях, де він навчався володіти м'ячем разом з дворовими хлопчаками.

У вісім років майбутнього чемпіона помітив фахівець, який займався підбором талантів для клубу Архентінос Хуніорс. Йому запропонували грати за команду юніорів. У своїй першій дорослій команді футболіст відіграв цілих п'ять сезонів, після чого в 1981 році перейшов за контрактом в інший аргентинський клуб - Бока Хуніорс.

Помер Дієго Марадона: знакові моменти біографії легенди футболу
/ Фото: Latest News

Кар'єра

Іспанська Барселона влітку 1982 року придбала Дієго Марадону за сім з половиною мільйонів доларів, встановивши своєрідний трансферний рекорд. Однак через травму футболіст пропустив більшу кількість барселонських матчів. Всього в Іспанії футболіст відіграв два сезони і в цілому забив 38 голів, взявши участь у 58 матчах.

Перехід Марадони в Наполі знову сколихнув громадськість, ознаменувавшись ще більшою сумою трансферу - вже цілих десять мільйонів доларів! Під час його презентації на стадіоні були присутні понад сімдесят тисяч глядачів, які відразу ж зробили Марадону своїм кумиром.

Однак у березні 1991 року позитивна допінг-проба, яка була взята у Марадони, стала причиною відсторонення футболіста від гри на п'ятнадцять місяців. Після скандалу він перейшов в іспанську Севілью, але через конфлікт з тренером покинув клуб.

читайте також"Дієго вічний": футбольний світ прощається з МарадоноюДалі аргентинець грав за Ньюеллс Олд Бойз, провівши за цей клуб всього п'ять матчів. Але відомий своїм вибуховим характером Марадона знову не знайшов спільну мову з тренером, і покинув клуб.

Після півторарічної перерви Марадона повернувся у великий футбол. Він провів у складі Боки близько тридцяти матчів, але в крові Дієго виявили кокаїн і допінг, і після скандалу він закінчив кар'єру.

Висловлювання "Рука Бога" закріпилося за Марадоною після легендарного матчу з англійцями, де футболіст забив м'яч рукою на очах у багатотисячної публіки. Цю помилку помітили всі, крім судді, який зарахував спірний гол.

Марадона-тренер

Маловідомий клуб Депортіво Мандія став дебютом Марадони в якості тренера. Але цей досвід швидко закінчиться після бійки Дієго з одним із власників клубу. Потім Марадона протягом одного сезону тренував Росінг, але особливих результатів ця діяльність не принесла.

Незважаючи на перші провальні результати, Марадона все ж став тренером збірної Аргентини в 2008 році. Однак аргентинці не виграли Чемпіонат світу 2010 року, де їх розгромили німці з рахунком 0:4. Контракт з Марадоною згодом не продовжили.

Через свій вибуховий характер, а також алкогольну та наркотичну залежність Марадона не зміг стати успішним тренером.

Серцевий напад підкосив Марадону в квітні 2004 року. Проблеми із зайвою вагою, так і не переможена наркоманія стали причиною цієї сумної події.

Дієго Марадона
Дієго Марадона / Фото : News.com.au

Особисте життя

Марадона офіційно був одружений всього один раз на Клаудії Вільяфанье. У подружжя є дві дочки - Жанін і Дальма. Однак через постійні зради дружина футболіста подала на розлучення. Але парі вдалося зберегти хороші, дружні стосунки до недавнього часу. Колишня дружина навіть виступала деякий період в якості агента екс-футболіста.

Помер Дієго Марадона: знакові моменти біографії легенди футболу
Марадона з дружиною Клаудією / Фото: Art file

Після розлучення Марадона зустрічався з вчителькою фізкультури Веронікою Охедою, яка в 1986 році народила йому сина. Юнака футболіст визнав тільки в 2016 році.

Про численні бурхливі романи футболіста ходять легенди. Його навіть звинувачували в пособництві переправлення аргентинських повій до Італії.

Останні роки серце Марадони було зайнято молодою моделлю Росіо Олівою. Він навіть зважився заради неї на пластичну операцію, щоб виглядати на її тлі молодше.

Всього у Марадони налічують п'ять дітей. Від Валерії Сабалаін у Дієго є дочка, яка народилася в 1996 році. Але футболіст не захотів добровільно визнати своє батьківство, проте експертиза ДНК розставила все на свої місця.

На батьківство Марадони претендував ще один п'ятнадцятирічний хлопець, проте у пресі про нього детальна інформація не з'являлася.

читайте такожСин покійного Марадони перебуває в реанімації через Covid-19

Дієго Марадона з сином
Дієго Марадона з сином / Фото tv.fanpage.it

Дієго Марадона помер-про що повідомлялося раніше:

  • Легендарний аргентинський футболіст і тренер Дієго Армандо Марадона помер у віці 60 років.

  • Як повідомляє CNN Brazil, причиною смерті став серцевий напад. Цю інформацію підтвердив адвокат спортсмена.

  • Нещодавно він був госпіталізований через проблеми зі здоров'ям - це сталося 30 жовтня. Марадона був госпіталізований для медобстеження, але пізніше було оголошено, що він переніс операцію на мозку. 12 листопада його виписали.

  • Газета Clarin уточнює, що вранці 25 листопада Марадона переніс кардіореспіраторну зупинку в своєму будинку в районі Сан-Андрес. Кілька машин швидкої допомоги під'їхали до будинку, щоб надати йому допомогу, але врятувати його не вдалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти