У Мінська відібрали чемпіонат світу з хокею

18 січня 2021, 17:37оновлено 18 січня 2021, 19:06
Міжнародна федерація хокею ухвалила рішення відібрати у Білорусі право проводити чемпіонат світу з хокею.
У Мінська відібрали чемпіонат світу з хокею
Проведення ЧС з хокею скасували у Мінську / РИА Новости

Мінськ позбувся права на проведення чемпіонату світу з хокею 2021 року.

Як відомо, сьогодні, відбулося засідання ради Міжнародної федерації хокею (IIHF), присвячене цьому питанню.

"Дуже прикро, що довелося скасувати заявку на спільне проведення чемпіонату в Мінську і Ризі. Ми намагалися сприяти тому, щоб чемпіонат світу можна було використовувати в якості інструменту для примирення, щоб допомогти вирішити соціально-політичні проблеми в Білорусі. Хоча рада вважає, що чемпіонат світу не повинен використовуватися для політичної пропаганди будь-якою стороною, він визнав, що проведення даного заходу в Мінську було б недоречним, коли є більш серйозні проблеми, які потрібно вирішувати", - сказав президент IIHF Рене Фазель.

Він зазначив, що пріоритетом Міжнародної федерації хокею є безпека команд, глядачів та офіційних осіб.

Проведення чемпіонату світу було заплановано в Мінську і Ризі, але пізніше різні європейські громадські організації закликали IIHF перенести чемпіонат світу 2021 року з Мінська через напружену політичну ситуацію в Білорусії.

читайте такожТихановська запропонувала змінити офіційну назву Білорусі

Чемпіонат світу з хокею повинен пройти з 21 травня по 6 червня. При цьому, де пройдуть ігри першості замість Мінська поки не відомо.

Як повідомляє Championat.com, Словацька Братислава і данський Хернінг вже виступили з ініціативою прийняти у себе білоруську частину майбутнього турніру.

Чемпіонат світу з хокею 2021 - що відомо:

  • Президент IIHF Рене Фазель 11 січня в Мінську провів зустріч з президентом Білорусії Олександром Лукашенком, на якій сторони обговорили підготовку до майбутнього чемпіонату світу.
  • Пізніше глава IIHF заявив, що підсумкове рішення по чемпіонату світу 2021 року в Білорусії буде прийнято протягом декількох днів.
  • Фазель також зазначив, що хтось натиснув на спонсорів турніру з тим, щоб вони відмовилися спонсорувати турнір, якщо він не буде перенесений з Білорусії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти