Підозра у вбивстві Марадони: лікар відповів на звинувачення

30 листопада 2020, 09:51
У будинку і клініці Леопольдо Луке були проведені обшуки.
Марадона
В Аргентині помер Дієго Марадона / Reuters

Стали відомі нові деталі в ситуації зі звинуваченнями в ненавмисному вбивстві легендарного футболіста Дієго Марадони, які прозвучали на адресу його особистого лікаря Леопольдо Луке.

У своє виправдання медик заявив про те, що його дії стосовно Марадони не носили злого умислу, пише видання La Nacion.

"Це юридичні процедури, про які я не знаю і не збираюся ставити під сумнів. Я в розпорядженні судді. Я знаю, що зробив і як зробив це з Дієго. Прокурори вчинили так, як ніхто не очікував. Це їхня робота, і я поважаю її. Ми надали їм всю інформацію, яку вони просили", підкреслив Луке.

Лікар також розповів про те, що в його будинку правоохоронці провели обшук: "Вони взяли всю медичну історію, електронні пристрої, включаючи всі телефони, і жорсткі диски, в яких зберігається інформація за останні 20 років тому. Зізнатися мене це здивувало, оскільки в момент смерті Дієго я прибув на місце, і прокурори навіть не взяли у мене свідчення. Я не думав, що це так працює".

читайте також"Глибока депресія": лікар розкрив несподівані деталі смерті МарадониУ свою чергу в генеральній прокуратурі Сан-Ісідро пояснили, що на даний момент звинувачення не висунуто. "На даний момент не прийнято ніяких рішень щодо процесуальної ситуації щодо будь-якої особи", - йдеться в прес-релізі.

Відзначається, що за рішенням суду в будинку і клініці Луке були проведені обшуки. За результатами були вилучили мобільні телефони, комп'ютери та документацію з історії хвороби Марадони, щоб визначити, чи була недбалість у наданні медичної допомоги.

Як відомо, Луке запідозрили в ненавмисному вбивстві та ненаданні допомоги хворому. Розслідування проти нього розпочато на підставі свідчень дочок Марадони, які поставили під сумніви дії лікаря.

Дієго Марадона помер - про що повідомлялося раніше:

  • Легендарний аргентинський футболіст і тренер Дієго Армандо Марадона помер у віці 60 років.
  • Як повідомляє CNN Brazil, причиною смерті став серцевий напад. Цю інформацію підтвердив адвокат спортсмена.
  • Нещодавно він був госпіталізований через проблеми зі здоров'ям - це сталося 30 жовтня. Марадона був госпіталізований для медобстеження, але пізніше було оголошено, що він переніс операцію на мозку. 12 листопада його виписали.
  • Газета Clarin уточнює, що вранці 25 листопада Марадона переніс кардіореспіраторну зупинку в своєму будинку в районі Сан-Андрес. Кілька машин швидкої допомоги під'їхали до будинку, щоб надати йому допомогу, але врятувати його не вдалося.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти