"Від'*біться від спортсменів": за Магучих після обіймів з росіянкою заступився каратист Горуна

9 серпня 2021, 10:34оновлено 9 серпня 2021, 12:06
У скандалі через обійми легкоатлетки Ярослави Магучіх з росіянкою Марією Лісіцкене каратист Станіслав Горуна категорично став на бік Українки.
Спортсмен
Станіслав Горуна / Reuters

Український каратист Станіслав Горуна, який нещодавно став бронзовим призером Олімпіади-2020 в Токіо, не бачить жодних проблем в обіймах легкоатлетки Ярослави Магучіх з росіянкою Марією Лісіцкене після змагань у стрибках у висоту. Спортсмен написав на своїй сторінці в Facebook емоційний пост з матюками лайками.

"Спорт, мати вашу, поза політикою. Спорт - це вид діяльності. Для більшості спортсменів національної збірної України це професія і справа життя. Відчепіться від спортсменів з вашої е * аной політикою. Спортсмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п'єдесталі з суперником або другом – це його частина. Вантажите спортсмена за його політичні прояви, але від'*біться від спортсменів і особистих відносин, які сформувалися на підставі далеких від політики речей", – написав Горуна.

Спортсмен
Обійми Магучіх і Лісіцкене / Reuters

читайте також"Війна з РФ триває": у Міноборони відреагували на скандал з фото Магучих

відео дня

Нагадаємо, раніше українська легкоатлетка Ярослава Магучіх тепло вітала російську спортсменку Марію Ласіцкене після закінчення змагань зі стрибків у висоту на Олімпійських Іграх в Токіо.

Магучіх і Ласіцкене обнялися, а потім з посмішками разом позували для фотографів.

У Міністерстві оборони України негативно відреагували на інцидент

"Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження і відповідальність. Вірне проходження спортивним традиціям, наприклад - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони стають призерами, відразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що "їх тут немає". Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може стати об'єктом інформаційних спецоперацій ворога", - написала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти