Клуб УПЛ оштрафували за інтерв'ю російською мовою

28 грудня 2021, 12:47
Представники Вереса даватимуть інтерв'ю та коментарі для ЗМІ лише українською мовою.
Клуб УПЛ оштрафували за інтерв'ю російською мовою
ФК Верес оштрафували / nkveres.com

Контрольно-дисциплінарний комітет Української Асоціації футболу (УАФ) оштрафував Рівненський клуб Верес.

Як сказано на офіційному сайті клубу, причиною цьому стало порушення пункту регламенту, який зобов'язує давати флеш-інтерв'ю державною мовою. Порушення було зафіксовано після матчу 17 туру УПЛ Верес-Динамо.

У прес-службі футбольного клубу повідомили, що відтепер і надалі представники Вереса даватимуть інтерв'ю та коментарі для ЗМІ лише українською мовою.

відео дня

"Для тих футболістів, або інших співробітників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому на їхню думку рівні-клуб готовий організувати курси з вивчення української", - йдеться в повідомленні.

читайте також"Хамство і безкультур'я": Кремінь нагадав про багатотисячні штрафи за відмову від української мовиВтім, зазначено, що таке рішення не стосується представників клубу, які є громадянами інших держав.

"Якщо футболіст має український паспорт - публічні інтерв'ю, коментарі офіційному мовнику, представникам ЗМІ - він повинен давати українською мовою. Я також розумію, що є футболісти, які погано знають українську. Зараз вже є тенденція, що їм за це навіть трохи соромно. Інформаційні повідомлення для преси від співробітників клубу повинні бути українською мовою", - вважає президент ФК Верес Іван Надєїн.

Раніше ми повідомляли, що відомий український косметичний бренд Piel Сosmetics розкритикували через рекламу, в якій використовується кадр з Радянського легендарного комедійного телевізійного фільму "Іронія долі, або з легким паром!"(1975 рік, режисер ‒ Ельдар Рязанов).

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти