StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Розкрито секрет шикарного врожаю: що посадити поруч з огірками

11 травня 2024, 09:08оновлено 11 травня, 14:32
39264
Погані сусіди для огірків - запорука загубленого врожаю. Що ж категорично не можна садити поруч з огірками?
Огірки, кріп
Загубите весь урожай: які овочі не можна садити поруч з огірками / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот

Про важливість правильного сусідства на городі знає кожен садівник. Якщо культури між собою не "дружать", то це може згубно позначитися на врожаї та смакових якостях овочів. Якщо ви не хочете, щоб огірки виросли гіркими і несмачними, важливо пам'ятати, які овочі - погані сусіди для огірків.

До речі, зараз все більшої популярності серед городників набирає незвичний спосіб вирощування огірків, завдяки якому врожай можна отримати набагато раніше. Крім того, цей метод вирощування огірків підійде для городників-початківців. Складного в цьому методі нічого немає, але ефект вражає. Читайте матеріал: Японський метод вирощування огірків: незвичайний спосіб отримати багатий урожай.

Що категорично не можна садити поруч з огірками

Боби можуть заражати огірки різними хворобами, наприклад фузаріозом, унаслідок чого погіршується їхній ріст і здоров'я.

Картопля й огірки страждають від однакових шкідників - колорадського жука і нематод, тому можуть легко заразити один одного. Тому на грядках ці рослини рекомендується розділяти.

Цибуля і часник - шкідливі сусіди для огірків. Вони можуть відлякувати комах, що може призвести до погіршення запилення огірків і, як наслідок, зменшення врожаю.

Капуста та броколі можуть привабити шкідників, таких як капустяні білянки та білокрилки. Також ці культури конкуруватимуть з огірками за простір і поживні речовини.

Пряні трави з різким ароматом варто також посадити подалі від огірків. Хоча вони й не стануть конкурувати за поживні речовини, але можуть зіпсувати смакові якості овоча.

Чи можна садити дині поруч з огірками?

Насправді це не найвдаліший варіант сусідства. Огірки, кавуни та дині належать до одного сімейства гарбузових. Їх садять поруч один з одним, щоб поліпшити запилення. Але варто пам'ятати, що культури можуть змагатися за поживні речовини в ґрунті та воді, тому важливо висаджувати їх на достатній дистанції одна від одної.

Чи можна садити помідори поруч з огірками у відкритому ґрунті?

Огірки і помідори конкурують за поживні речовини в ґрунті і страждають від спільних шкідників і хвороб, таких як фітофтора. У результаті сусідства огірків і помідорів їхні смакові якості значно погіршуються.

Чи можна садити огірки поруч із перцем у відкритому ґрунті

Досвідчені городники радять садити огірки і перець подалі один від одного. Це сусідство матиме більш негативний вплив на перець.

Річ у тім, що огірок - це, по суті, ліана, яка буде обвивати перець і пригнічувати його. У результаті перець буде витягатися вгору, і про гарний урожай можна і не мріяти.

Розкрито секрет шикарного врожаю: що посадити поруч з огірками
Які рослини не можна вирощувати спільно / Інфографіка: Главред

Що посадити поруч з огірками для гарного врожаю

Найкращими сусідами для огірків вважаються капуста, кукурудза, бобові, буряк, селера, шпинат, соняшник, виноград, календула, настурція.

Також своїм секретом шикарного врожаю поділилася блогерка Олена Шатковська. Вона розповіла, що можна садити на одній грядці з огірками.

Хто така Олена Шатківська

Олена Шатківська - авторка каналу на Youtube, який має майже 13 тисяч підписників. На своєму каналі вона ділиться секретами вирощування різноманітних овочів. Мешкає в м. Житомир.

"Мені дісталася у спадок ділянка землі, і я не знала, що з нею робити. Вирішила посіяти тільки моркву, потім буряки, потім огірочки і так мене понесло. Я так захопилася, що не помітила, як минуло 10 років. Найбільше мені подобається вирощувати томати. Я в них закохана! Збираю колекцію томатів. У колекції залишаю томати, які мене вразили: красою, врожайністю та смаком. Все знімаю на відео та ділюся з вами", - розповідає про себе жінка.

За словами досвідченої городниці, ідеальний сусід огірків - кріп. Вона висаджує огірки і кріп на одній вузькій грядці (довжина - 9 метрів, ширина - 50 см). Огірки ростуть у середині грядки, кріп - по краю.

Олена не радить занадто сильно заглиблювати насіння кропу, тому що в цьому випадку він буде погано проростати.

Дивіться відео - Огірки і кріп - ідеальні сусіди для шикарного врожаю:

Раніше Главред писав, як вирощувати огірки німецьким способом - город прикрасить "огіркова ялинка". Рослини отримають максимум світла і місця, а вам буде легко за ними доглядати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти