StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не зав'язується капуста і що з цим робити - час врятувати врожай ще є

5 серпня 2024, 16:57оновлено 6 серпня, 08:56
128
Проблема з відсутністю зав'язі на капусті може виникнути з кількох причин.
 Чому не зав'язується капуста
Чому не зав'язується капуста / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Наближається осінь - час, коли пора прибирати капусту, але багато городників стикаються з проблемою - не зав'язується капуста. На це є кілька причин, які можна вирішити.

Також раніше ми писали, хто робить дірки на капусті: бабусині копійчані засоби врятують урожай від шкідників.

Що потрібно зробити, щоб капуста зав'язалася?

Проблема з відсутністю зав'язі на капусті може виникнути з кількох причин. Основні з них включають неякісний посадковий матеріал, неправильний догляд і несприятливі погодні умови, пише ТСН.

відео дня
  • Неякісний посадковий матеріал: Якщо насіння або розсада спочатку були неякісними, це може вплинути на формування качанів.
  • Неправильнийдогляд: Неправильне внесення добрив, нестача або надлишок поливу, а також неправильне розташування на грядці можуть істотно впливати на зав'язування капусти.
  • Несприятливі погодні умови: Капуста потребує достатньої кількості сонячного світла і вологи. Брак цих факторів може перешкодити формуванню качанів.
Какие растения нельзя выращивать совместно инфографика
Які рослини не можна вирощувати спільно / Інфографіка: Главред

Чим підживити капусту для зав'язування качанів?

Для того, щоб капуста зав'язалася, потрібно правильно підібрати і застосувати підживлення:

Йод: Допомагає посилити міжклітинні обмінні процеси. Розведіть 40 крапель настоянки йоду (5%) у відрі води (10 літрів) і полийте капусту. Літр розчину під одну рослину.

Борна кислота: Сприяє активному росту і зав'язуванню головок. Розведіть 2 г борної кислоти в невеликій кількості води до повного розчинення, потім додайте 10 літрів води. Обприскуйте капусту рано вранці або в похмуру погоду.

Дріжджі: Прискорюють формування рослини. Розітріть 100 г дріжджів з 50 г цукру, додайте 0,5 літра води і залиште на три години. Потім долийте ще 10 літрів води і добре перемішайте. Літрову банку розчину розведіть у відрі води і поливайте капусту.

Курячий послід: Залийте літрову банку посліду відром води і залиште для бродіння на 5-6 днів. Добре розмішайте розчин, візьміть літрову банку і розведіть у 10 літрах води. Підживлюйте капусту цим розчином.

Коли зав'язується качан капусти?

Зав'язь качана капусти зазвичай починається через кілька тижнів після висадки розсади. Це залежить від сорту капусти, умов вирощування і правильного догляду.

Чому витягується капуста на грядці?

Витягування капусти на грядці може бути спричинене кількома факторами:

Нестача світла: капуста вимагає достатньої кількості сонячного світла для нормального росту. Посадка в затінених місцях або поруч із високорослими рослинами (наприклад, соняшниками або кукурудзою) може призвести до витягування.

Загущення посадок: Занадто щільна посадка може викликати конкуренцію за світло і поживні речовини, що призводить до витягування рослин. Проріджування грядок допоможе вирішити цю проблему.

Неправильний полив і підживлення: Недолік або надлишок поливу, а також неправильне внесення добрив можуть негативно позначитися на зростанні капусти.

Використовуючи правильні методи догляду та підживлення, можна домогтися гарних результатів і зав'язі міцних качанів капусти. Слідкуйте за станом рослин і своєчасно вносьте необхідні зміни в догляд, щоб капуста радувала вас своїм урожаєм.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти