StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щурів та мишей в саду більше не буде: чим потрібно обробити ділянку

17 травня 2024, 18:59оновлено 20 травня, 14:39
630
Три "повністю натуральні" інгредієнти можна перетворити на домашній спрей-відлякувач, який триматиме щурів подалі від саду і буде безпечним для рослин.
Щурів та мишей в саду більше не буде: чим потрібно обробити ділянку
Як позбутись гризунів в саду - найкращий спосіб боротьби з щурами / Колаж Главред, фото: pixabay

Поява щурів у вашому саду може викликати занепокоєння, оскільки вони не лише поширюють хвороби та знищують рослини, підкопуючи коріння, але й, якщо не вжити швидких заходів, це може призвести до зараження, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дізнатись про інші способи боротьби із щурами, рекомендуємо наш матеріал: "Вони це ненавидять": будівельник назвав натуральний інгредієнт, який відлякує мишей.

Багато людей використовують пастки або отруту, щоб позбутися гризунів, але Тобі Бейтсон, експерт компанії Hammer, що займається боротьбою зі шкідниками, пояснює, що такі методи можуть бути надзвичайно жорстокими.

"Звичайна боротьба зі шкідниками може завдати шкоди і страждань гризунам, а також спричинити потрапляння отрут у харчовий ланцюг. Це може спонукати людей шукати природні засоби відлякування щурів. Вони можуть бути безпечнішими для довкілля та домашніх тварин, а також спричиняти менше страждань щурам", - сказала вона у відео на YouTube.

Щури мають дуже чутливі носи, і їх легко відлякати від садів, що містять запахи, які вони вважають нестерпними, оскільки це зробить навколишнє середовище менш привабливим для них, що може переконати їх у тому, що поблизу немає їжі або що територія може бути потенційно небезпечною.

Які запахи відлякують щурів від саду

Один з найкращих способів утримати щурів подалі від вашого саду - це використання ефірних олій, які мають сильні аромати рослин, що природним чином відлякують гризунів.

Дивіться відео про те, як вигнати щурів із саду:

М'ята перцева

М'ятна олія може впливати на нюх щурів, тому найкращий спосіб її використання - змішати кілька крапель м'ятної олії з водою в порожній пляшці і розбризкати по ділянках саду, де, як ви підозрюєте, можуть бути нори щурів.

"М'ятна олія - це натуральний засіб від щурів, який багато людей вважають ефективним. Її можна змішати з водою і обприскати місця, де пацюки створюють проблеми. Запах може зникнути через кілька днів, тому, можливо, вам доведеться регулярно наносити його повторно", - сказала експерт.

Цитронела

Цитронела є дуже популярним та ефективним природним методом відлякування комарів, що робить її ідеальним засобом відлякування влітку.

"Цитронела - ще одна ефірна олія, яку можна використовувати для відлякування щурів. Її лимонний аромат може дезорієнтувати гризунів і замаскувати їхні сліди. Чергування різних олій може бути більш ефективним, ніж постійне використання однієї і тієї ж олії. Щури - неофоби, тому все нове їх засмучує, але з часом вони можуть звикнути до змін. Це хороша причина, щоб трохи змішувати речі", - вказує Тобі.

Евкаліпт

Щурів також відлякує інтенсивний запах евкаліпта, тому ви можете купити евкаліпт у вигляді олії або розкидати евкаліптове листя в місцях, де, як ви підозрюєте, можуть бути щури.

"Евкаліптова олія - ще один різкий інгредієнт, який можна використовувати для відлякування щурів. Використовуйте її у вигляді спрею або намочіть ватні кульки і залиште там, де гризуни проводять час, і, сподіваємося, вони подумають двічі і покинуть цю територію", - сказала Тобі.

Які природні методи ніколи не слід використовувати для боротьби з пацюками

Одна з популярних, але негуманних порад в Інтернеті для відлякування гризунів - спробувати використати кайєнський перець або пластівці червоного перцю.

Ніколи не використовуйте нічого надзвичайно гострого, щоб відлякати щурів, оскільки це може обпекти очі гризунів, і вони не зможуть їх очистити, вказують експерти.

Це може призвести до того, що щури запанікують, завдадуть собі шкоди, намагаючись зупинити печіння, і в цілому це дуже жорстоко, оскільки завдасть їм сильного болю.

Мало того, кайєнський перець також шкодить іншим місцевим диким тваринам, домашнім тваринам або сусідським собакам і котам, що робить його небезпечним для вашого довкілля.

Натомість є багато інших природних способів утримати щурів подалі, наприклад, вирощування певних рослин у вашому саду, а також інші репеленти, такі як посипання лавандою навколо ваших кордонів, без необхідності звертатися до отрутохімікатів.

Однак один з найефективніших способів уникнути появи щурів у вашому саду - це просто переконатися, що там немає джерел їжі та води, де вони могли б жити.

Переконайтеся, що у вашому саду немає мисок для домашніх тварин, наповнених їжею, або годівниць для птахів біля землі, підбирайте плоди, що опадають з рослин, а також тримайте сміття закритим, і щури, природно, будуть триматися подалі від вашої власності в найкоротші терміни, резюмують експерти.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти