StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна прибирати у неділю: народні прикмети і церковні заборони

9 липня 2024, 04:07
488
Якщо ви господиня на всі 100 - наведення порядку у домі для вас звична справа. Але важливо знати, в які дні не можна прибирати вдома.
Уборка, воскресенье
Чи можна наводити лад у неділю / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, flickr

Прибирання - це рутина, яка супроводжує нас усе життя. Якщо одні господині із легкістю наводять лад у домі не в залежності від дня і часу, то багато хто вірить у прикмети, або ж підлаштовує цей процес під релігійні переконання. Тож важливо розібратися, чи можна у неділю робити прибирання у квартирі або будинку в певні дні.

Чи можна робити прибирання у неділю - що каже православ'я

Викладач Київської духовної академії протодиякон Андрій Музольф зазначив, якщо будні дні ми присвячуємо роботі, а вихідний (наприклад, неділю) або святковий день присвячуємо турботам по будинку – таким як, наприклад, прибирання – це, по суті, порушення 4-ї заповіді Закону Божого.

Тому він каже, що недільні і святкові дні – це ті дні, які віруючі покликані присвятити молитві як спілкуванні з Богом. І той факт, що вони відкладають прибирання в будинку на святковий день – це, перш за все, ознака нашої неповаги до Бога.

відео дня

Які дні не можна прибирати вдома

Якщо брати до уваги не релігійні погляди, а вірування, то прибирання у неділю теж є не найкращим варіантом. Справа в тому, що згідно з прикметами, така звичка може приваблювати неприємності та біди в дім. Більше того - народні забобони пояснюють навіть, чому не можна мити підлогу в неділю. Це загрожує погіршенням матеріального стану.

Та неділя не єдиний несприятливий день для прибирання. У понеділок, який асоціюється з новим початком і збереженням енергії на важливіші справи, не бажано прибирати, адже повір'я кажуть, що можна вимити з дому позитивну енергію та удачу.

Четвер та п'ятниця згідно з прикметами, також дні, коли краще утриматися від прибирання, оскільки це може "вивести" гроші та фінансове щастя з дому, або ж приректи себе на борги.

Який день найкращий для прибирання будинку

Наші предки вірили, що найкращим днем для наведення ладу у домі є субота. В цей день можна підготувати дім до відпочинку, відновити гармонію та чистоту після тижня. Крім цього прибирання у суботу може змінити енергетику у домі та створити сприятливі умови для щасливого сімейного життя.

Хто такий Андрій Музольф?

Андрій Музольф - протодиякон, член Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви, нагороджений Орденом святителя Петра Могили.

Інші новини про прикмети та вірування:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти