Вірастюк ще не нардеп: Верховний Суд скасував протокол ЦВК

2 травня 2021, 09:25
Рішення ЦВК щодо встановлення результатів проміжних виборів у 87 окрузі скасовано.
Верховний суд України
Верховний Суд України скасував протокол ЦВК / УНІАН

Велика палата Верховного Суду частково задовольнила апеляційну скаргу на рішення Верховного Суду про визнання правомірним рішення ЦВК щодо встановлення результатів проміжних виборів у 87 окрузі, переможцем яких визнано кандидата від Слуги народу Василя Вірастюка. Її подав кандидат у нардепи Олександр Шевченко.

У зазначеній справі Шевченко не погодився з протоколом ЦВК від 22 квітня 2021 року Про результати виборів в окрузі 87 та оскаржив зазначений протокол та дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі до Верховного Суду, повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Додатково в позові просив зобов'язати ЦВК продовжити встановлювати результати виборів і відправити ОВК 87 округу на уточнення протоколу.

Довибори в Раду - про що йшлося раніше:

  • 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори до Верховної Ради.
  • Після завершення голосування кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів.
  • Комісія обрала нових голову і трьох членів. На шести виборчих дільницях в окрузі № 87 зафіксували порушення голосування.
  • 4 квітня в ЦВК опублікували результати довиборів до Верховної Ради по округу № 87 в Івано-Франківській області (з центром у місті Надвірна) - переміг кандидат від президентської партії Слуга народу Василь Вірастюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти