У парламенті схвалили кандидатуру головного податківця на дві посади в Кабміні

19 травня 2021, 18:53оновлено 19 травня 2021, 20:12
Керівник податкової служби може стати главою міністерства та першим віцепрем'єром, вирішили у Раді.
Любченко світить два пости в уряді
Олексію Любченку світить два пости в уряді / 24tv.ua

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики у середу, 19 травня, рекомендував призначити голову Державної податкової служби Олексія Любченка на дві посади в Кабміні.

У парламенті порекомендували зробити Любченко першим віцепрем'єром та главою Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, поділився в Telegram нардеп, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Народний обранець додав, що кадрові питання в Раді вирішуватимуть у четвер, 20 травня.

У парламенті схвалили кандидатуру головного податківця на дві посади в Кабміні

Нагадаємо, 14 травня стало відомо, що Ігор Петрашко подав заяву про відставку з поста глави Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Через кілька днів пройшло засідання партії Слуга народу (політсила створила в парламенті монобільшість). Нардепи вирішили, що на посаду міністра може претендувати Олексій Любченко.

Петрашко почав керувати Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 17 березня 2020 року. Рада звільнила його з посади 18 травня поточного року.

  • Довідка. Олексій Любченко народився в селі Орловець Черкаської області 21 вересня 1971 року, пише Вікіпедія. У 1993 році закінчив навчання у Київському державному економічному університеті (спеціальність – Економічне та соціальне планування). У виші був відмінником. Пізніше став доктором економічних наук.
  • Любченко працював підсобним робітником, потім працював економістом, спочатку займав керівні пости у Смілянській міськраді Черкаської області, а потім і у податкових органах влади. Став головою податкової служби 29 квітня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти