"Українці нам братній народ": Лавров заявив про готовність Росії до відновлення відносин з Україною

10 вересня 2021, 21:29
Глава МЗС РФ також обмовився про відносини із Заходом.
Лавр
Лавров заявив про готовність РФ "спілкуватися" з Україною / Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив "сенсаційну" заяву. Він заговорив про відносини двох "братніх" народів - Росії та України.

Лавров заявив, що Росія готова відновити відносини з Україною. Більш того, за його словами, російська сторона "постійно підкреслює свою готовність".

"Ми постійно підкреслюємо нашу готовність відновити нормальні відносини з Україною, тому що український народ нам є дуже близьким, братнім. Про це не раз говорив президент, написав спеціальну статтю", - такий вислів він оприлюднив на форум "Вся Росія-2021".

відео дня

Крім того, Лавров згадав і про відносини із Заходом. Він зазначив, що Росія готова в будь-який момент, "хоч завтра", відновлювати відносини з Європою. Однак поки, як висловився Лавров, Москва не бачить впевненості в такому партнерстві.

читайте такожНіцой розповіла, навіщо і для кого Путін написав статтю про УкраїнуНагадаємо, 13 липня була опублікована стаття президента Росії Володимира Путіна про Україну. У матеріалі йшлося про звинувачення української сторони в нібито небажанні слідувати врегулюванню конфлікту на Донбасі на базі Мінських угод. При цьому Путін звинуватив Київ в організації "кривавих провокацій" в зоні збройної конфронтації.

Путін вважає Україну елементом "глобальної змови" проти Росії і звинуватив Київ у тому, що українська влада нібито залишила Донбас.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь вибухнув наріканнями - у Путіна є час для написання статей про Українську державу, проте немає можливості провести зустріч на вищому рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти