Приєднання США до Кримської платформи вдарить по Росії - експерт

2 травня 2021, 10:26оновлено 2 травня 2021, 17:01
Незабаром до платформи приєднається Великобританія, і можливо, Канада, сказав Тарас Березовець.
Тарас Березовець
Тарас Березовець переконаний, що приєднання США до Кримської платформи вдарить по Росії / Главред

Заява США про готовність приєднатися до Кримської платформи явно не порадує росіян. Це для них - як черговий удар у спину за останній час від американського режиму. Але "помсти" за це очікувати не варто - Україна і США і так увійшли до списку недружніх РФ країн, так що для нас гірше не стане, заявив директор компанії Berta Communications, співзасновник Українського інституту майбутнього, політтехнолог Тарас Березовець.

"Те, що Росія це рішення всіляко засуджуватиме і кричатиме, що вона його не визнає, а питання Криму укотре закрите, не викликає жодних сумнівів. Але те, що США на це зважилися – безсумнівно, важлива новина для України", - пояснив Березовець у коментарі Главреду.

Він не виключив, що незабаром до платформи приєднається і Великобританія (яка вже раніше про таку можливість заявляла), і можливо, Канада.

"Щодо інших європейських країн я не впевнений, бо навряд чи вони захочуть псувати відносини з росіянами. Інша справа, що процес деокупації Криму їх присутність і подальша дипломатична війна з РФ жодним чином не наблизить", - підкреслив політтехнолог.

Березовець вважає, що Росія ще більше посилить кримінальну відповідальність будь-кому, хто не визнає факт "законного" приєднання Криму до РФ.

"Можливо навіть, що навіть заочно виноситимуть вироки громадянам іноземних держав, які заперечують факт анексії. Поки вони цього не робили, але зараз не виключено, що цим активно почне займатися СК РФ", - сказав експерт.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

  • 26 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає запуск заходів, спрямованих на звільнення і повернення анексованого Криму. Серед них доручення Кабміну про організацію Кримської платформи. Захід пройде напередодні 24 серпня – Дня Незалежності України. Саміт відбудеться у Києві.
  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії.
  • 11 березня Рада національної безпеки та оборони затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.
  • Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, опублікованому 1 травня, що в саміті Кримської платформи візьмуть участь Сполучені Штати Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти