Порошенко зібрався дефілювати на Марші захисників 2020, а Зеленський - вручати нагороди

21 серпня 2020, 18:46
Колишній і нинішній президенти України визначилися зі своїми планами на День Незалежності України 2020.
Як пройде День Незалежності 2020 - Порошенко на марші і Зеленський з нагородами
Як пройде День Незалежності 2020 - Порошенко на марші і Зеленський з нагородами / УНІАН

На День Незалежності 24 серпня колишній президент Петро Порошенко зібрався брати участь у Марші захисників у лавах Нацкорпусу, а нинішній гарант Володимир Зеленський вже обіцяв взяти участь в урочистих заходах на Михайлівській площі.

"Порошенко точно буде (на Марші захисників – ред.). Є два варіанти: або він йде разом з депутатами своєї фракції та тримає плакат "Незалежністю не жартують" у колоні цивільних, або, як колишній головнокомандувач - на чолі колони військових поруч із (нардепом від ЄС Михайлом) Забродським і (Дмитром) Ярошем", – повідомляє Страна з посиланням на джерело, що близьке до штабу партії Порошенка Європейська солідарність.

Судячи з усього, активу партії Нацкорпус не сподобалося рішення Порошенка приєднатися до їх Маршу - але їхня думка "мало хвилює" представників ЄС, запевнив співрозмовник видання.

"Нехай спробує щось заперечити в присутності тисяч ветеранів", - уточнило джерело.

читайте такожДень Незалежності України 2020 – привітання та листівки зі святомУ Нацкорпусі в свою чергу появу Порошенка на заході назвали порушенням домовленостей організаторів і "спробою рейдерської атаки на ходу".

"Порошенко у своєму стилі вирішив "рейдернуть" спільний захід, придумавши для нього альтернативну назву "Марш незалежності" і бажаючи виставити себе, як зазвичай, головним патріотом", – заявила людина, близька до лідера Нацкорпусу Андрія Білецького.

При цьому партія не має наміру виступати проти появи Порошенка, щоб не сіяти серед учасників маршу розбрат.

У свою чергу глава держави Володимир Зеленський і його дружина Олена 24 серпня відвідають заходи на Михайлівській площі.

"Глава держави з дружиною приєднаються до церемонії вшанування пам'яті полеглих захисників України", – повідомив Офіс президента в Telegram.

Раньше Главредписав про те, де й о котрій пройдуть найцікавіші заходи на День Незалежності України 2020 - у матеріалі Святкування Дня Незалежності 2020: як пройде і куди піти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти