Електорат не перестає дивувати: з'явився свіжий президентський рейтинг

26 жовтня 2021, 15:34оновлено 2 вересня 2022, 17:37
Більшість потенційних кандидатів на пост президента України втратили підтримку електорату.
Зеленський
Зеленський лідирує у президентському рейтингу / УНІАН

Соціологи з'ясували нинішні "президентські" уподобання українців. Якби вибори нового глави держави відбулися вже зараз, то чинний президент Володимир Зеленський набрав би 26% голосів усіх учасників виборчого процесу або 17% від усіх респондентів.

Зокрема, найбільше голосів, як свідчать дані дослідження, проведеного з 14 по 20 жовтня, соцслужбою Центр Разумкова, він би отримав у першому турі.

Підтримка українцями лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка становить 9% і 14% опитаних, нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка - 7% і 12%, екс-прем'єра, глави "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 7% і 10 %.

відео дня

Дмитро Разумков міг би отримати 6% і 9% голосів, Євген Мураєв – 4% і 6%, Ігор Смешко – 3% і 5%, Володимир Гройсман – 2% і 3,5%, Анатолій Гриценко — 2% і 3%, Олег Ляшко — 2% і 2%, Сергій Притула - 1,5% і 2%, Руслан Кошулинський — 1% і 2%, Віталій Кличко — 1% і 1%, відповідно.

Електорат не перестає дивувати: з'явився свіжий президентський рейтинг

Тим часом, на даний момент у лідерів президентських перегонів істотно знизилася підтримка електорату. Особливо, порівняно з кінцем липня - початком серпня 2021 року.

Зокрема, у Зеленського було 19,5%, а стало 17% серед усіх опитаних. У Юрія Бойка - 13%, а тепер 7%. У Петра Порошенка 12%, а стало 9%.

А ось Дмитра Разумкова навпаки полюбило більше українців, причому, втричі. Замість 2% раніше, тепер його підтримують 6%.

Раніше Главред писав, що згідно з опитуванням КМІС, станом на середину квітня за Зеленського готові були голосувати 31,4% українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти