Відведення військ є маскуванням, щоб Україна розслабилася - експерт

25 квітня 2021, 10:42оновлено 25 квітня 2021, 12:45
У Росії немає принципової проблеми в тому, щоб відправити війська назад, а потім знову повернути їх під кордон, переконаний Кочетков.
Російські війська
Відведення військ є маскуванням, щоб Україна розслабилася, переконаний Кочетков / npr.org

Росія не відмовилася від ідеї підпорядкування України в тому чи іншому вигляді, тому загроза повномасштабної агресії, навіть після заяви Шойгу про відведення російських військ від кордону залишається, вважає політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Варто відзначити, що Путін у своєму посланні до Федеральних Зборів надзвичайно багато говорив на тему екології. З чого б раптом про це говорити в Росії, при її ставленні до людей і до всього іншого?! Виглядає як блеф, але для нього є причина, бо Путіна цікавить поїздка на Всесвітній форум з екології, де також повинен бути і президент США Джо Байден, з яким він сподівається обговорити розділ світу, бо, на його думку, Україна потрапляє до зони впливу Росі", - пояснив Кочетков у коментарі Главреду.

За його словами, до зустрічі з Байденом, Росія не хоче провокувати США – вони витримують неофіційний протокол і знімають агресивну риторику, бо та сторона, ймовірно, погодилася на переговори.

"Тема екології в майбутньому може стати тією темою, яка може зблизити Росію і США - зрештою, не можуть же вони відкрито обговорювати, як саме ділити світ між собою", - зазначив експерт.

Кочетков підкреслив, що якщо розмова піде не так, як хотілося б Кремлю, все може моментально відкотитися назад.

"Тому що у Росії немає принципової проблеми в тому, щоб відправити війська назад, а потім знову повернути їх під кордон. І тому цілком ймовірно, що нинішній відступ - тактичний. Бо залишається 5-10% ймовірності того, що відведення військ це – маскування, через яке Україна б розслабилася і видихнула, а Росія змогла б почати раптову десантну операцію на березі Азовського моря", - сказав політичний аналітик.

Відведення військ Росії - про що йшлося раніше:

  • Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про повернення військ Південного і Західного військових округів до місць їх постійної дислокації. Заходи розпочалися 23 квітня. Росія почала відводити військові підрозділи від кордонів України.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення Москви про відведення військ знизить градус напруги. Політика Києва як і раніше спрямована на встановлення миру.
  • Повернення до пунктів постійної дислокації російських військ, які були залучені в навчаннях на півдні РФ, є "димовою завісою", заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти