Нардеп Сушко повідомив про створення нової спецшколи на Закарпатті з метою захисту прав дітей

23 листопада 2021, 14:14
Павло Сушко розповів, що питання ліквідації спецзакладів заслухали на засіданні слідчої комісії в Офісі Генерального прокурора України.
Нардеп Сушко повідомив про створення нової спецшколи на Закарпатті з метою захисту прав дітей

Місцева влада на Закарпатті у серпні ліквідувала усі спецшколи для дітей з інтелектуальними порушеннями, чим перевищила свої повноваження та порушила права дітей. Ситуацію взяла під контроль профільна ТСК ВР, а її голова нардеп Павло Сушко звернувся до Офісу генерального прокурора. Сьогодні депутат повідомив про відновлення справедливості на своїй сторінці у Facebook.

"А ось вже перша перемога. Спеціальній школі на Закарпатті бути! Коли місцева влада перевищує свої повноваження - за справу беруться прокурори!

Це перші результати спільної роботи ТСК з Генпрокуратурою в сфері захисту прав дітей", - написав він.

відео дня

Павло Сушко розповів, що питання ліквідації спецзакладів заслухали на засіданні слідчої комісії в Офісі Генерального прокурора України.

"Завдяки комплексній роботі на захист прав дітей та забезпечення їхнього Конституційного права на освіту, Закарпатська облрада виправляє свої помилки та ініціює створення навчального закладу для дітей з інтелектуальними порушеннями.

...Створити школу планують у приміщенні, у якому наразі розташовується філія "Едельвейс" Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту.

Знаходиться він у селі Домбоки Мукачівського району", - додав політик.

За його словами, Департамент освіти і науки облдержадміністрації, на виконання рішення президії облради та рекомендацій обласної прокуратури, вже напрацював проєкт рішення "Про створення Домбоківської спеціальної школи І – ІІ ступенів Закарпатської обласної ради", який підтриманий профільною комісією.

Сушко подякував Ірині Венедіктовій, Ігорю Мустеці за командну роботу і висловив вдячність очільниці Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Юлії Усенко.

Нардеп вважає, що цей випадок має бути уроком для інших обласних рад, які замислюються над ліквідацією спецшкіл.

"Не ліквідовуйте - доведеться потім створювати та відповідати за порушення прав дітей", - наголосив Павло Сушко.

Нагадаємо, напередодні підтримав Комітет ВР з питань гуманітарної політики підтримав ініціативу Сушка про створення в Україні Державної служби у справах дітей, й Уряду від парламентарів були скеровані відповідні рекомендації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти