На зустрічі Зеленського та Путіна хтось має "тримати свічку" - Клімкін

3 травня 2021, 14:15
Главі Кремля взагалі вигідні не зустрічі, а тиск на Україну. Він вважає, що грає в кішки-мишки, переконаний ексочільник українського МЗС.
Зеленський і Путін
Клімкін заявив, що на зустрічі Зеленського і Путіна хтось повинен "тримати свічку" / УНІАН

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна тет-а-тет, якщо така відбудеться, буде використано країною-агресором для побудови лінії тиску на Україну, заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Двостороння зустріч поставить нас у слабку позицію, оскільки Путін використовує її для побудови лінії тиску на Україну. Тому я вважаю, що ця зустріч має бути разом з кимось із наших партнерів. Якщо це Байден - прекрасно. Можливо, хтось інший з Великої сімки. Наприклад, Меркель або Макрон. Або, наприклад, президент Європейської Ради Мішель. Тоді одночасно там будуть і Штати, і Євросоюз", - розповів Клімкін в інтерв'ю OBOZREVATEL.

Водночас ексочільник МЗС України пояснив, чому Путін ухиляється від двосторонньої зустрічі.

"Я вважаю, що йому взагалі вигідні не зустрічі, а тиск на Україну, грати в цю гру. Він вважає, що грає в кішки-мишки. Він каже: приїжджайте до мене в Москву, обговорюватимемо двосторонні відносини, яких насправді немає", - зазначив Клімкін.

За його словами, Путін обговорюватиме питання "русского мира", релігійні питання. Обговорюватиме воду в Крим. Це його порядок денний.

"Якщо це буде двостороння зустріч, то за визначенням ми будемо в слабкій позиції, обговорюючи будь-які питання. Навіть якщо відмовимося обговорювати ці питання і намагатимемося просунути свій порядок денний", - додав він.

Зустріч Зеленського з Путіним - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти