Крим вирішив головне завдання для Путіна, наразі про півострів мовчать - адвокат

28 лютого 2021, 05:24
Росіяни нічого не знають про те, що відбувається у Криму, стверджує Микола Полозов.
Путина
Крим виконав своє завдання, дозволивши Путіну в черговий раз переобратися на пост президента – адвокат / Reuters

Тема окупованого Криму більше не присутня в інформаційному порядку денному у Росії. Здебільшого росіяни не знають, що насправді там відбувається. Російська влада за допомогою анексії Кримського півострова вирішила свої проблеми, після чого ситуація на цій території припинила обговорюватися, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 російський адвокат Микола Полозов.

За його словами, питання Криму було актуальне кілька років тому, коли під гаслами зміцнення Росії потрібно було переобратися президенту Володимиру Путіну. Після того як це завдання було виконано, Крим фактично випав з інформаційного порядку денного російської держави.

"Крим свою роль для правлячого режиму у Росії виконав ще у 2014-2016 роках, дозволивши Путіну переобратися під гаслом "ми зміцнюємо нашу імперію, ми збільшуємо територіальні придбання, колонізуємо нові землі". Сьогодні Крим знаходиться поза інформаційним порядком денним росіян, тобто про Крим, як про небіжчика: або добре, там у Аксьонова щось вийшло, відкрили новий який-небудь ресторан або магазин, або нічого", - зазначив Полозов.читайте такожЗеленський запустив процес повернення Криму в Україну

Внаслідок цього, вважає адвокат, ніхто на федеральному рівні не обговорює ситуацію з політичними переслідуваннями і дефіцитом водного ресурсу на півострові.

"За великим рахунком, росіяни нічого не знають про те, що відбувається у Криму. За винятком тих , які туди або переїжджають жити, купуючи квартири, і це велика кількість, це цілеспрямована політика російської влади щодо розмивання складу жителів, або які приїжджають на відпочинок", - підкреслив Микола Полозов.

Повернення Криму в Україну

  • Глава МЗС України Дмитро Кулеба 7 лютого сказав, що Київ проводить успішні перемовини з низкою держав щодо їх участі в проведенні саміту Кримської платформи, який повинен пройти в серпні. Росія вже пригрозила майбутнім учасникам дискусії проблемами.
  • Президент Володимир Зеленський у День опору окупації Криму, 26 лютого, підписав указ про запуск заходів з реалізації Кримської платформи. Саміт планують провести напередодні Дня Незалежності України.
  • Заступник голови МЗС Еміне Джепарова заявила, що учасники Кримської платформи планують 23 серпня на саміті підписати Кримську хартію. Це документ, в якому буде закріплено засудження окупації Криму і невизнання півострова російською територією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти