Кравчук назвав дві країни-майданчики для нових переговорів щодо Донбасу

27 травня 2021, 15:51
Він уточнив, що якщо у Росії є свої пропозиції – то Київ готовий їх обговорити.
Кравчук назвав дві країни-майданчики для нових переговорів щодо Донбасу
Кравчук назвав дві країни-майданчики для нових переговорів щодо Донбасу / УНІАН

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, який раніше поставив хрест на переговорах щодо Донбасу в Мінську, назвав дві країни, куди можна перенести переговори.

Він вважає, що нова країна-майданчик має бути нейтральною. Тому найкраще підійдуть Швейцарія або Фінляндія.

У коментарі Суспільному Кравчук заявив, Мінськ більше не підходить для переговорів, адже режим Олександра Лукашенка в Білорусі остаточно скомпрометував себе.

Він уточнив, що якщо у Росії є свої пропозиції – то Київ готовий їх обговорити. Кравчук підкреслив, що рішення має бути спільним, а не рішенням однієї України.

Раніше Лукашенко сказав, що загрожує Україні через перенесення переговорів щодо Донбасу. Києву не потрібно переносити переговори щодо Донбасу, вважає Лукашенко.

Відмова від Мінська: в чому причина

  • Україна і низка країн Заходу не визнала результати президентських виборів у Білорусі, які пройшли влітку 2020 року. В результаті виборчих перегонів Олександр Лукашенко нібито виграв з величезним відривом, проте опозиційні сили так не вважають.
  • Деякі опозиціонери вимушено покинули Білорусь, зокрема, засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич і лідер об'єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська.
  • Наприкінці травня в Мінську здійснив вимушену посадку літак, на борту якого перебував Протасевич. Опозиціонера затримали білоруські силовики. Затриманому в країні загрожує смертна кара.
  • Низка західних країн, у тому числі й Україна, назвали незаконними дії білоруської сторони і вирішили припинити авіасполучення з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти