Конституцію можуть змінити: Стефанчук про переговори з РФ

19 березня 2022, 02:31
1536
Він підкреслив, що для України важливо те, щоб "за результатами цих домовленостей насамперед ми відновили безпеку".

Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук / Фото: УНІАН

Українська влада обговорить формулювання щодо євроатлантичних прагнень держави, заявив глава ВРУ Руслан Стефанчук і допустив можливість зміни Конституції в частині євроатлантичної інтеграції України.

Про це він заговорив на тлі переговорів з Росією в ефірі телеканалу "1+1".

"Оскільки шлях до євроатлантичної інтеграції прописаний в Конституції України, маємо дуже високий рівень легітимації цього напрямку. Тому ми будемо дивитися, до якого шляху будуть йти переговірники, і тоді вже відшукувати ту модель, яка або не буде суперечити Конституції, або будемо змінювати Конституцію в цій частині", - сказав голова Верховної Ради.

Також Стефанчук підкреслив, що для України важливо те, щоб "за результатами цих домовленостей насамперед ми відновили безпеку і отримали гарантії безпеки функціонування нашої держави".

"Тому ми будемо очікувати, яка формула буде закладена в переговорному процесі і, безумовно, приєднаємося до обговорення", – додав він.

Нагадаємо, в Петрикові Гомельської області Білорусі будується Понтонна переправа через Прип'ять. По ній можна потрапити в Лельчицький район, що межує з Україною.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти