Кива з матом "наїхав" на Зеленського через санкції проти Білорусі та попередив про удар

4 червня 2021, 08:20оновлено 4 червня 2021, 13:01
Нардеп від ОПЗЖ накинувся на президента та застосував "совкову" риторику.
Кива жорстко висловився про санкції України проти Білорусі
Ілля Кива жорстко висловився про санкції України проти Білорусі / УНІАН

Народний депутат від Партії опозиційна платформа – За життя Ілля Кива з матом "наїхав" на президента Володимира Зеленського через санкції проти Білорусі, запроваджені після історії з "викраденням" літака та затриманням білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича.

Нардеп у своєму Telegram-каналі назвав Білорусь братньою країною та стверджував, що запроваджені обмежувальні заходи, в першу чергу, вдарять по самій українській державі.

Кива також написав, що Протасевич поважає самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка.

"Питання до Зеленського: на х*я ти проти братньої Республіки Білорусь санкції запровадив, які, у першу чергу, вдарять по Україні?..", – йдеться у повідомленні Киви.

Кива з матом 'наїхав' на Зеленського через санкції проти Білорусі та попередив про удар
/ Скріншот

Чому відносини України та Білорусі зіпсувалися – що потрібно знати

Наша країна та низка західних держав вважають незаконними вибори в Білорусі, які відбулися влітку минулого року. Олександру Лукашенкуза результатами виборчих перегонів "намалювали" перемогу з величезним відривом.

Опозиційні сили виступили проти Лукашенка. Лідером об'єднаної опозиції країни стала кандидат у президенти Світлана Тихановська. Опозиція організувала масштабні акції протесту, з протестувальниками жорстоко розправлялися силовики. ЗМІ писали про велику кількість жертв та постраждалих.

Інформацію про кроки опозиції, її прихильників, а також про незаконні дії Лукашенка та його прихильників публікував опозиційний Telegram-канал Nexta, який заснував Роман Протасевич.

Пізніше Тихановській та Протасевичу довелося покинути Білорусь, їх розшукує влада.

Наприкінці травня президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким було передбачено застосування санкцій проти низки білоруських компаній і ЗМІ. Обмежувальні заходи запроваджено на три роки.

В останні дні травня літак, на борту якого знаходився Протасевич, здійснив вимушену посадку у Мінську. Блогера затримали силовики, йому загрожує смертна кара. ЗМІ писали, що його піддали тортурам.

Україна та низка західних держав вирішили припинити авіасполучення з Білоруссю.

Білоруська сторона відповіла на обмежувальні заходи з боку Києва – запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів. Зокрема, санкції торкнулися кондитерських виробів та пива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти