Гордон зробив різку заяву про Росію та Білорусь і дорікнув Україні через Захід

3 червня 2021, 04:39
Україна здатна самостійно забезпечити потреби власної держави, вважає Дмитро Гордон.
Росія, Україна
Україна повинна розірвати економічні відносини з Білоруссю і Росією, тому що торгувати з "негідниками" і "людожерами" не можна – Гордон / УНІАН

Українська держава може вирішити всі свої економічні проблеми самостійно. Треба розвивати бізнес і продати підприємцям всі, крім стратегічних, державні підприємства. При цьому слід припинити економічні відносини з РФ і Білоруссю, тому що "з людожерами і негідниками торгувати не можна". Також Києву не треба сподіватися на Захід. Про це заявив журналіст Дмитро Гордон.

"Все можна робити, себе забезпечувати, досить плакатися. Дайте можливість підприємцям робити справу, продайте все приватному бізнесу, крім 5-10 стратегічних підприємств. Припиніть торгувати з Білоруссю, Росією, не можна з людожерами і негідниками торгувати. І досить сподіватися на Захід", - сказав він в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, в країні є гроші, і завдання держави полягає у тому, щоб правильно їх розподілити. Треба зменшити податкове навантаження на населення і надати можливість людям розвивати бізнес.

"В Україні є гроші. За словами Михайла Саакашвілі, 37 млрд доларів проходить повз бюджет щорічно. Скеруйте їх на народне господарство! Припиніть людей тиснути податками, законами тупими вашими. Налагодьте те, щоб простий українець міг вкладати в себе, в свій бізнес, дайте йому можливість. Ми всі будемо тут споживати, якщо воно буде хорошої якості, але дайте людям зробити це. Наш ринок покаже, все практично можна робити у нас. Країна одна з найбагатших у Європі і світі, у нас стільки всього лежить в землі", - підкреслив Дмитро Гордон.

Раніше економіст Андрій Ілларіонов заявив, що в Україні існує проблема позамежного податкового навантаження. З цієї причини економіка країни не зростає. Як вважає експерт, треба знизити рівень державних доходів по відношенню до ВВП з 40% до 15%, і тоді піде зростання української економіки.

Дмитро Гордон – новини

  • Журналіст Дмитро Гордон заявляв, що глава республіки Білорусь Олександр Лукашенко може віддати свою державу Росії у тому випадку, якщо він побачить загрозу для своєї влади. У такому випадку біля українських кордонів з'являться додаткові підрозділи російських військ.
  • Розмірковуючи на тему можливої втечі Медведчука з України через кримінальну справу, Гордон стверджував, що такий сценарій був би вигідний українській владі. Однак, на його думку, проти подібного розвитку подій ймовірно виступає президент РФ Володимир Путін, тому що це може негативно позначитися на його іміджі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти