Глави МЗС України та Італії обговорили, як працює бізнес між країнами

10 червня 2021, 18:03
Обсяг торгівлі між Україною та Італією в 2020 році досяг майже чотирьох мільярдів євро і має істотний потенціал для зростання.
Глави МЗС України та Італії обговорили, як працює бізнес між країнами
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякували бізнесменам двох країн за активну співпрацю, яка сприяє економічному розвитку держав.

Таку заяву дипломати зробили 10 червня на українсько-італійському бізнес-форумі, який пройшов у Києві.

"Дорогі італійські та українські бізнесмени, коли ви підписуєте контракти, коли ви робите нові проекти, ви не просто заробляєте гроші, ви не просто створюєте додаткові робочі місця в Україні і в Італії, ви не просто платите податки до бюджетів наших країн, ви цементуєте взаємини цих двох країн", - сказав Кулеба.

відео дня

Міністр Ді Майо своєю чергою повідомив, що обсяг торгівлі між Україною та Італією в 2020 році досяг майже чотирьох мільярдів євро і має істотний потенціал для зростання.

"Ми повинні визначити більш чіткі плани з економічного співробітництва між нашими країнами, для цього тут і присутні представники нашої бізнес-спільноти", - сказав Ді Майо.

У присутності дипломатів було підписано контракт між міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою "Метінвест" і світовим постачальником технологій для металургії італійською компанією Danieli. З боку української компанії документ підписав генеральний директор Юрій Риженков, а з боку італійського постачальника - гендиректор Джакомо Марескі Даніелі.

Підписання документа дозволить здійснити поставку сучасного обладнання для будівництва нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату на меткомбінаті імені Ілліча в Маріуполі. Інвестиції в нього перевищать 1 мільярд доларів і при цьому буде створено понад 230 робочих місць.

Як повідомляв УНІАН, "Метінвест" запускає масштабний проект будівництва нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату на меткомбінаті імені Ілліча в Маріуполі, вартістю 1 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти