Експерт розкрив завдання Росії проти України на Донбасі

26 квітня 2021, 06:01
Україна не вчиняє дій, в яких Росія звинувачує Київ, стверджує Юрій Кочевенко.
Війна на Донбасі
Режиму перемир'я на Донбасі фактично ніколи не було - експерт / УНІАН

Режиму припинення вогню під час російсько-українського конфлікту на Донбасі фактично ніколи не було. Масштабних бойових дій не фіксувалося, проте за роки війни не було і дня без загострень на фронті. Україна, на відміну від Росії, яка маскується під "ДНР" і "ЛНР", відкрито реалізує план із захисту власної держави. Росіяни у разі порушення перемир'я вказують на" ЛДНР " і кажуть, що саме з ними нібито потрібно домовлятися Києву. РФ контролює ситуацію і показує уявну втрату контролю там, де це вигідно Москві. Про це заявив військовий експерт Юрій Кочевенко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що за роки війни багато разів приймалися рішення про встановлення перемир'я, приуроченого до свят. Однак повністю режим припинення вогню ніколи не дотримувався, що свідчить про сумніви в домовленостях і цього разу.

За його словами, масштабного військового протистояння України і російсько-терористичних військ за останні роки не було, проте про повне перемир'я також сказати не можна.читайте такожРезніков оголосив про визнання Путіним "ЛДНР" і вихід РФ з "Мінська"

Не було активних бойових дій, активного пересування військ, але і перемир'я не було. Тому що, якщо ти бачиш ворога і стріляєш в нього, якщо ворог бачить тебе і стріляє - це не перемир'я. Не було такого, щоб російські окупанти та українські військові вийшли на зону візуального контакту і не відкрили вогонь. Той факт, що нам не повідомили про обстріл, не означає, що нічого не сталося. Перемир'я - це коли сторони отримали наказ і не стріляють, навіть якщо мають таку можливість", - вважає Кочевенко.

Також він додав, що Україна не вчиняє дії, в яких її звинувачує російська сторона. Київ діє на своїй території, захищаючи українську державу. Росіяни маскуються під "ЛДНР" і в разі порушення перемир'я кажуть, що треба домовлятися саме з бойовиками. Москва прагне до того, щоб українська влада почала розмовляти з "ДНР" і "ЛНР" і демонстративно показує уявну втрату над ситуацією на Донбасі в тих моментах, коли це вигідно Москві.читайте такожАрестович назвав умову Києва щодо зустрічі з РФ, Францією і ФРН на Донбасі

"На відміну від російських окупантів, Україна виконує бойові завдання з оборони держави під своїми прапорами, шевронами, вони не маскуються під якісь загони самооборони якоїсь "Донецької та Луганської республіки". У той час як російські окупанти маскуються під так звані незаконні збройні формування. У разі, якщо вони порушують перемир'я, то Росія завжди каже: так це не ми, домовляйтеся з ними безпосередньо, припинять стріляти. І це форма тиску на Україну, щоб змусити до прямих перемовин. Росія повністю контролює свої війська, вона імітує втрату контролю, коли їй це вигідно", - підкреслив Юрій Кочевенко.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти