"Колосальна криза": Кабмін поділив Мінекоенерго на два міністерства

27 травня 2020, 15:26
В Україні з'явилося Міністерство захисту навколишнього середовища й природних ресурсів.
Кабмін
Кабмін розділив Міністерство енергетики на два відомства / УНІАН

У середу, 27 травня, уряд України прийняв рішення щодо розділення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища на два відомства.

Відтепер в Україні знову будуть окремі Міністерство енергетики і Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів.

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду.

відео дня

Як підкреслив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на сьогодні в Україні "колосальна криза" в енергетиці, і в уряду немає шести місяців для створення Міністерства енергетики.

"Тому ми, власне, робимо так - виділяємо Міністерство екології, будемо прискорювати всі процедури й рухатися далі ... критично важливо забезпечити стабільність саме Міністерства енергетики", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр-міністр уточнив, що буде призначений в.о. міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів.

читайте такожЗеленський поставив ребром питання вугілля: Міненерго спантеличенеНагадаємо, раніше в.о. голови Міністерства енергетики Ольга Буславець заявила, що аж до кінця 2020-го тарифи на електроенергію для населення не збільшуватимуть.

"Тариф для населення у нас залишається цього року, як і минулого, незмінним. І не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми повинні сказати, що населення отримує електричну енергію за незмінною ціною", - розповіла вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти