"Прошу вас подорослішати": Зеленський негайно звернувся до українців

1 квітня 2020, 19:38оновлено 1 квітня 2020, 23:25
Глава держави закликав громадян бути пильними, сидіти вдома і дотримуватися всіх правил карантину.
зеленський, маска
Президент попросив українців залишатися вдома / УНІАН

Під час пандемії страшного коронавірусу, президент України Володимир Зеленський записав чергове звернення до українців, в якому розповів, як наша країна бореться з небезпечним недугом.

"До Києва прибув черговий вантаж із Китаю, який доставив декілька десятків тисяч респіраторів, стільки ж костюмів захисту, 300 тисяч експрес-тестів, а також 40 тисяч пар захисних окулярів", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що на місцях ці засоби мають бути розподілені саме між медичними працівниками, а не між родичами чи друзями. За словами глави держави, окремою доставкою в Україну прибули 100 тисяч ПЛР-тестів, а ще з Женеви – гуманітарний вантаж від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

відео дня

читайте такожПісля коронавіруса світ стане іншим, але точно не краще

"Підкреслю, ці і всі попередні вантажі рівномірно розподіляються і відправляються в кожен регіон України", – додав Зеленський.

Також президент закликав громадян сидіти вдома, щоб не допустити поширення небезпечного вірусу.

"Я ще раз прошу вас подорослішати! Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами не вивезуть. Парки нікуди не зникнуть. Прогулянки почекають. А шашлики можуть вилізти боком. Усвідомте все це", - зауважив Зеленський.

Коронавірус в Україні

Раніше Главред писав, що коронавірус не знижує темпів поширення по всьому світу, в тому числі і в Україні. Кількість хворих в Україні та світі серйозно зросла.

Також нагадаємо, число заражених коронавірусом в Києві за добу зросла на 25 осіб, 15 з них були госпіталізовані, решта 10 - лікуються на самоізоляції вдома під контролем лікарів. Про це повідомив на брифінгу 1 квітня мер Києва Віталій Кличко.

Підтверджені випадки коронавірусу в Україні свідчать про те, що хвороба вражає людей віком від 30 до 69 років. Однак найбільше інфікованих виявлено серед пацієнтів 50-59 років. При цьому хворіють переважно жінки. Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти