Команда "випадкових людей": Шмигаль не стане повноцінним прем'єром - експерт

3 березня 2020, 18:23
У Дениса Шмигаля немає команди однодумців, підкреслив Олександр Кочетков.
Шмигаль
Денис Шмигаль / Фейсбук Івано-Франківської ОДА

Денис Шмигаль займе посаду виконуючого обов'язки глави Кабінету міністрів, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков.

"А, згідно з Конституцією України та чинним законодавством, в.о. обмежений у своєму функціоналі. Зокрема, виконуючий обов'язки прем'єра не має права підписувати міжнародні документи, договори, робити окремі призначення і т. д. Тому складно буде порівнювати обмеженого у функціях Шмигаля і повноцінного прем'єра Гончарука", - наголосив він у коментарі Главреду.

Водночас експерт звернув увагу на біографію Шмигаля і нагадав, що є інформація про те, що він пов'язаний з Рінатом Ахметовим.

відео дня

"Однак його зв'язки – не головне. Набагато важливіше те, що він керував досить потужною виробничою структурою Ахметова, де працювала величезна кількість людей. Тобто у нього є практичні навички керівництва. На відміну від Гончарука, який до прем'єрства керував п'ятьма-сімома людьми: сімом можна особисто подзвонити і переконати виконувати те чи інше розпорядження. Якщо ж ти керуєш тисячами людей, потрібно зовсім інші механізми впливу, форми керівництва та якості керівника. І у Шмигаля, схоже, такий досвід є. Тому він буде зацікавлений продемонструвати свої вміння на посаді в.о. прем'єра, щоб згодом стати повноцінним прем'єром", - вважає політаналітик.

Разом з тим він критично оцінив здатність Шмигаля адекватно реагувати на виклики, які стоять перед Україною.

читайте такожДенис Шмигаль - біографія і все, що відомо про потенційного прем'єр-міністра

"Головне – неможливо протистояти такій кризі без команди однодумців. У Шмигаля таких немає, як і немає впевненості, що йому дозволять сформувати свою команду. У нього просто немає людей, яким можна довіряти. Тому йому нав'яжуть команду, або навколо нього зберуться "випадкові люди", і тоді збережуться ті ж проблеми, які виникали з нашим урядом раніше через відсутність командної роботи", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що посаду прем'єра може зайняти віце-прем'єр Денис Шмигаль. Однак, поки що не знайдено юридичні механізми для здійснення ротації. Свою посаду в уряді Шмигаль отримав нещодавно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти