Чому Україні не варто спокушатися словами наступника Меркель

10 лютого 2021, 10:06
Інтерпретація слів Арміна Лашета - спроба накрутити "перемогу" на рівному місці.
Армін Лашет
Армін Лашет / Reuters

Хайп навколо слів нового лідера ХДС в Німеччині про перспективи євроінтеграції України зайвий раз підтверджує, наскільки у нас іноді меньшовартістно себе почувають.

В інтерв'ю виданню Internationale Politik Армін Лашет заявив, що Німеччина повинна цілком підтримувати Україну на її нелегкому шляху і відкрити "європейську перспективу".

З якоїсь невідомої мені причини у нас цю фразу сприйняли як якесь одкровення, і почали розкручувати, нібито в політиці Німеччини стався фундаментальний розворот.

відео дня

Насправді, нічого екстраординарного Лашет не сказав. Він в інтерв'ю обговорював ширшу тему перспектив програм розширення ЄС і співпраці з країнами, які не є членами Союзу, включаючи Західні Балкани і Туреччину.

читайте такожХто такий Армін Лаше і чого чекати від нього УкраїніХоча він цілком топить за підтримку цих програм, Лашет уточнив, що зараз на шляху розширення ЄС існують певні проблеми. А по Україні, крім фрази про "європейську перспективу", він ще сказав, що це питання "зараз не піднімається".

Слова Лашета не виходили за межі суспільно-політичного мейнстріму в Європі з приводу євроінтеграції України. Німеччина завжди підтримувала Україну на цьому напрямку, і Лашет не міг сказати нічого іншого, будучи лояльним ставлеником істеблішменту.

Так що хайп, піднятий в ЗМІ - це якийсь штучний спосіб накрутити "перемогу", щоб, я так розумію, зробити людей ще більш щасливими в ці холодні, зимові дні.

Ні, Армін Лашет не є про-російським політиком, як хтось у нас намагається його таким намалювати. Він про-німецький політик. Велика частина його поглядів і думок відображають позицію центристського німецького істеблішменту.

Так що, його заяви по Україні не означають "різкої зміни риторики". А ще, він голова ХДС, а не "новий канцлер". Стати канцлером він, звичайно, може, але у нього сильні конкуренти. Треба дочекатися підсумків осінніх виборів в Бундестаг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти