Як лікували "хвору" Україну

4 травня 2021, 10:52
Марно намагатися реформувати країну, якщо стан моральності суспільства залишається незмінним.
Палата, лікарі
Україну намагаються залікувати / УНІАН

Щоб зрозуміти, як Україну реформують "реформатори", уявіть, що перед вами стоїть важко хвора людина.

Протягом майже 30 років вона вела неправильний спосіб життя. Пила, курила, погано харчувалась, не займалась спортом. Не хотіла вчитися і нормально працювати, постійно клянчила гроші в борг. Всі її внутрішні органи вже ледве працюють. Хворе серце, розбухла печінка, судини забиті холестерином, високий тиск, скриплять суглоби, деградувала м'язова система, діабет. Подекуди рачок на різних стадіях розвитку. Хворий ось-ось випустить дух.

І ось з'являється група "лікарів". І кожен лікар починає лікувати тільки один хворий орган, не звертаючи увагу не дії інших "колег".

відео дня

Лікарі один з одним не знайомі, раніше не зустрічалися. У них у всіх різна кваліфікація. Хтось приїхав лікувати з Грузії, хтось із Прибалтики, хтось із США. Є місцеві лікарі, які навчалися за кордоном.

Найцікавіше, що частина "лікарів" взагалі не має медичної освіти, ніколи не займалося практикою. Але вони стверджують, що заслужили право лікувати хворого на виборах. Частина лікарів, без освіти заявили, що отримали право лікувати нашого хворого на чесному і відкритому конкурсі. А члени журі були лікарі? Ні, але всі люди дуже гідні, були також представники від громадськості.

Іноземні лікарі - всі без медичної освіти, зате люди небідні і зі зв'язками. З чуток, частина з них вже лікувала подібного хворого. Наскільки успішно - невідомо, але лікувала. І у них хороша репутація, вони не крадуть, кажуть, але вимагають величезні гонорари за свою бездоганну репутацію.

Ніякого єдиного керівництва у цієї групи "лікарів" немає. У кожного з лікарів є свій начальник, який пролобіював його призначення в групу. Лікар підпорядковується тільки йому і лікує так, як скаже покровитель.

Більшість начальників самі не знають, що треба робити з хворим, з чого почати, але вірять, що їх лікар впорається, тому що він чесний, енергійний і дуже хоче вилікувати хворого. Тобто дуже мотивований на виліковування.

Деякі лікарі працюють за мізерну плату, але кажуть, що для них це не важливо, так як вони все життя мріяли лікувати цього хворого.

За командою всі лікарі приступили лікувати кожен свій орган. Енергійніше за всіх лікував лікар, який відповідає за цукровий діабет. За допомогою потужних антибіотиків він зміг істотно знизити рівень цукру в крові і першим відрапортував, що свою частину лікування він виконав, перевівши мамі в США кілька мільйонів гонорару і премії за дострокове виліковування.

Його дуже хвалили, брали інтерв'ю, запрошували на ток-шоу, запропонували очолити Міністерство охорони здоров'я.

Але через тиждень хворий випустив дух - серце не витримало потужних антибіотиків.

Всі посудачили, похитали головами і зійшлися на тому, що хворий був якийсь не такий. Поганий хворий. Адже в інших країнах антибіотики працювали. І потім - за серце відповідав інший лікар! Йому треба було правильніше реформувати свій орган. Енергійніше.

А в цей час в приймальні сидів старий китаєць, гойдав головою і бурмотів: "а душею-то ніхто не займається... Шкода, чергового хворого залікували".

Висновок: марно намагатися реформувати Україну, якщо стан моральності суспільства залишається незмінним. Не працює. Залікувати можна, а реформувати - ні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти